0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeȘtirile zileiVIDEO: Ce spune China despre stația de spionaj din Cuba

VIDEO: Ce spune China despre stația de spionaj din Cuba

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat vineri că “răspândirea de zvonuri și calomnii” este o tactică obișnuită a hackerilor din Statele Unite, după ce presa a relatat că China a ajuns la un acord cu Cuba pentru a înființa o instalație de spionaj pe insulă.

Citând oficiali americani familiarizați cu informații clasificate, Wall Street Journal a declarat că o astfel de instalație de spionaj ar permite Beijingului să culeagă comunicațiile din sud-estul Statelor Unite, unde se află numeroase baze militare americane, precum și să monitorizeze traficul naval.

Cuba și China au ajuns la un acord de principiu, au declarat oficialii americani, China urmând să plătească Cubei “câteva miliarde de dolari” pentru stația de ascultare, potrivit Journal.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe, a declarat joi pentru Reuters că raportul “nu este exact”, dar nu a precizat ce crede că este inexact.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă