23.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentTrupa Coldplay concertează la București, pe Național Arena. Restricții de trafic -...

Trupa Coldplay concertează la București, pe Național Arena. Restricții de trafic – STB anunță cum se modifică traseele

Coldplay vine la București. Iubita trupă va concerta pe Național Arena mâine, 12 iunie și poimâine, 13 iunie. STB a anunțat că va modifica traseele.

Societatea de Transport București (STB) informează că va implementa măsuri temporare de reorganizare a transportului public, având în vedere desfășurarea concertului.

Restricții de trafic pentru concertul Coldplay

Începând de marți, de la ora 7:00, va fi interzis accesul, oprirea și staționarea vehiculelor în zonele de intrare în Complexul Național Arena de pe Bd. Basarabia, Str. Maior Coravu și Bd. Pierre de Coubertin, și această interdicție va rămâne în vigoare până după încheierea concertului. De asemenea, de miercuri de la ora 8:00 și până joi, după finalizarea concertului, traficul rutier va fi restricționat, cu excepția vehiculelor STB (troleibuzele 90 și 86 și liniile special înființate), pe următoarele trasee:

  • Str. Maior Coravu, între Șos. Mihai Bravu și intrarea în Stadionul Arena Națională;
  • Str. Pierre de Coubertin, între Str. Vatra Luminoasă și intrarea în complexul sportiv;
  • Str. Tony Bulandra, între Str. Vatra Luminoasă și Str. Maior Coravu.

Brigada Rutieră va implementa măsuri pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor rutiere.

Având în vedere că accesul publicului va fi exclusiv pietonal, șoferii sunt îndemnați să limiteze utilizarea autovehiculelor personale pentru a preveni blocajele de trafic. Se recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun, în special metroul, și menținerea calmului în zonele aglomerate. Claxonatul abuziv trebuie evitat, iar deplasarea în zona evenimentului trebuie evitată. Șoferii trebuie să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri pentru a permite devierea și fluidizarea traficului. Manifestările care pun în pericol siguranța lor și a altor participanți trebuie evitate.

Pentru pietoni, se recomandă deplasarea exclusiv pe trotuare și traversarea străzii doar la locurile special amenajate și în timpul semaforului verde, după o asigurare temeinică că intenția lor de traversare a fost observată de conducătorii auto.

Trasee modificate de STB

STB va modifica circulația mijloacelor de transport public de pe liniile 86, 90, 104 și 143.

Astfel, linia de troleibuz 86 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Dridu” și intersecția Str. Vatra Luminoasă/Str. Tony Bulandra, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.

Linia de troleibuz 90 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Semănătoarea” și intersecția Str. Vatra Luminoasă/Str. Tony Bulandra, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.

Linia de autobuz 104 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Pantelimon” și intersecția Șos. Iancului/Bd. Pierre de Coubertin, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Șos. Iancului, Șos. Mihai Bravu, Bd. Decebal, după care va urma traseul actual.

Linia de autobuz 143 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Bucur Obor” și intersecția Str. Baicului/Şos. Pantelimon, apoi pe un traseu modificat, pe Şos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Bd. Gării Obor, până la terminalul „Baicului” (aferent liniilor 69, 85 și 382), cu întoarcere pe Str. Baicului, Str. Paharnicul Turturea, Str. Dumitru Slugeru, după care va urma traseul actual.

Suplimentar, STB va aplica măsura de înființare a două linii speciale, 700 și 87, cu trasee care converg spre stadion. Așadar, linia 700 va funcţiona pe un traseu cuprins ȋntre stația „Piaţa Unirii 2” și terminalul „Arena Naţională”, cu intervale de succedare programate la aproximativ 10 minute, astfel:

Pe sensul spre Piața Unirii: Str. Tony Bulandra, Str. Vatra Luminoasă, Şos. Mihai Bravu, Bd. Decebal, Piaţa Alba Iulia, Bd. Unirii, „Piaţa Unirii 2”; Pe sensul spre Arena Națională: stația „Piaţa Unirii 2”, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, Bd. Decebal, Şos. Mihai Bravu, Str. Vatra Luminoasă, Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă

Linia 87 va funcţiona pe un traseu cuprins ȋntre stația „Piaţa Romană” și terminalul „Arena Naţională” (comun cu traseul liniei 86), cu intervale de succedare programate la aproximativ 10 minute, astfel:

Pe sensul spre Arena Națională: stația „Piaţa Romană”, Bd. Dacia, Str. Traian, Str. Iancu Cavaler de Flondor, Bd. Pache Protopopescu, Str. Matei Voievod, Str. Vatra Luminoasă, Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă; Pe sensul spre Piața Romană: Str. Tony Bulandra, Str. Vatra Luminoasă, Str. Matei Voievod, Bd. Pache Protopopescu, Str. Iancu Cavaler de Flondor, Str. Traian, Bd. Dacia, stația „Piața Romană”.

Totodată, în intervalele orare 14:35–21:00 și 22:50–01:20 din zilele de miercuri și joi, linia de troleibuz 90 va funcționa cu parcul de vehicule suplimentat, asigurând intervale de succedare de aproximativ 10 minute. În intervalul orar 22:30–00:30 din zilele menționate, liniile de noapte N1 şi N10 vor funcționa cu parcul de vehicule suplimentat, asigurând intervale de succedare de aproximativ 10 minute.

Biletele pentru concertul Coldplay s-au epuizat extrem de rapid. Pe site-urile de profil, acestea sunt acum revândute la suprapreț, cu sume ce ajung la sute sau chiar mii de euro. Cei mai înfocați fani care nu au reușit să cumpere bilete în România nu s-au descurajat: au apelat la agențiile de turism pentru pachete în străinătate. Ungaria, Roma și Berlin sunt cele mai căutate destinații pentru un concert memorabil.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

MAE confirmă că un român a murit în inundațiile din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31...

Cod portocaliu de caniculă în Capitală și 7 județe. HARTA

Şapte judeţe şi Capitala se află astăzi sub avertizare Cod portocaliu de caniculă, fiind prognozate temperaturi de 35 - 37 de grade. De asemenea, valul...

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...
Ultima oră
Pe aceeași temă