18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Atac la Moscova, într-o sală de concerte. Mai mulți bărbați au...

VIDEO. Atac la Moscova, într-o sală de concerte. Mai mulți bărbați au tras asupra spectatorilor

Cinci bărbați înarmați și camuflați au deschis focul asupra oamenilor aflați în sala de concerte “Crocus City Hall” din apropiere de Moscova, potrivit Reuters. Nu se cunoaște, deocamdată, numărul de morți și răniți.

De asemenea, atacatorii nu se cunosc, dar agențiile de știri rusești au declarat că 50 de echipaje de ambulanță au fost trimise la fața locului.

“O tragedie teribilă a avut loc astăzi în centrul comercial Crocus City”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin.

Sobyanin a declarat că toată asistența necesară va fi oferită celor răniți în timpul incidentului.

Agențiile de știri de stat rusești au declarat că poliția și alte servicii de urgență au ajuns la fața locului. Unele persoane se aflau încă în interiorul sălii de concerte.

Într-o înregistrare video neverificată postată pe rețelele de socializare, bărbați cu arme automate se văd trăgând în mod repetat asupra unor civili care țipau, inclusiv femei, care se ghemuiau sub ceea ce părea a fi un semn de intrare în “Crocus City Hall”.

Alte înregistrări video arătau mai multe persoane care zăceau nemișcate în bălți de sânge în afara sălii.

O altă înregistrare video îi arată pe atacatori trăgând asupra oamenilor din sala de concerte.

Ambasada SUA în Rusia a avertizat la începutul acestei luni că “extremiștii” au planuri iminente pentru un atac la Moscova.

Aceasta a emis avertismentul la câteva ore după ce Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică, a declarat că a dejucat un atac asupra unei sinagogi din Moscova comis de o celulă a grupării militante musulmane sunnite Stat Islamic.

Potrivit presei rusești, se pare că atacatorii au folosit și explozibil, provocând un incendiu și haos la “Crocus City Hall”, sală de concerte situată la periferia vestică a Moscovei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă