9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăPoliticăVictor Ponta este din nou președinte al Pro România

Victor Ponta este din nou președinte al Pro România

Fostul premier Victor Ponta a fost reales, sâmbătă, preşedinte al Pro România în urma congresului partidului care s-a desfăşurat la Bucureşti, conform agerpres.ro.

De asemenea, europarlamentarul Corina Creţu a fost aleasă preşedinte al Consiliului Naţional al formaţiunii, iar Alin Văcaru va fi secretar general.

Prim-vicepreşedinţi vor fi Mădălina Ciubotaru, Adrian Duicu, Bogdan Ivan şi Florin Stancu, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a partidului.

“Urmează o perioadă încărcată, în care vom revigora organizaţiile locale şi vom stabili strategia politică pentru anul electoral 2024!”, arată sursa citată.

Cu ce idei vine Victor Ponta, abia numit consilier al premierului Ciolacu: “Uite că se poate și fără Schengenul lor”

Controversatul Victor Ponta, devenit celebru în urma acuzației că a plagiat în teza de doctorat, forțat să demisioneze din scaunul de premier în urma tragediei de la clubul Colectiv, a fost numit, din motive încă obscure, drept consilier onorific al premierului Ciolacu, iar abia numit comite o gafă uriașă, susținând că “se poate” și fără ca România să intre în Spațiul Schengen.

Toți oficialii români, în frunte cu Klaus Iohannis, cu Nicolae Ciucă și cu Marcel Ciolacu, insistă pentru primirea României în Spațiul Schengen, socotind-o un obiectiv esențial, în plan economic dar și politic, pentru România. Iată însă că noul “consilier onorific al prim-ministrului în domeniul relațiilor economice internaționale” are o altă opinie. “Specialistul” pe care premierul Ciolacu și l-a numit, la data de 18 august 2023, drept consilier onorific, este Victor Ponta. Decizia premierului Ciolacu a fost publicată în Monitorul Oficial iar Ponta a confirmat că a acceptat funcția. La două zile după aceea, în seara de 20 august 2023, consilierul premierului României, Victor Ponta, plasează însă pe facebook un comentariu straniu. Aflându-se, se pare, în Austria, la un concurs sportiv, Ponta a scris următoarele: “La Marele Premiu Moto Gp al Austriei – organizat de o companie 100% romaneasca (…) / sponsor principal si detinator al unei echipe performante! Uite ca sa poate si fara Schengenul lor! poate sa fie ok si cand se opun unii!”. Se pare că o companie românească a organizat un concurs în Austria iar Victor Ponta a fost în Austria ca invitat al firmei (lucru sugerat de ecusonul pe care-l poartă) și este mulțumit de această companie românească. Dar să susții, indiferent de context, că “se poate” și fără ca România să intre în Schengen, înseamnă să subminezi argumentele premierului care tocmai te-a numit drept consilier “în domeniul relațiilor economice internaționale”.

Decizia premierului Ciolacu, publicată în Monitorul Oficial, precizează că “activitatea domnului Victor-Viorel Ponta este neremunerată”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă