7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalVicepreședintele băncii de stat din Rusia a încetat din viață la 42...

Vicepreședintele băncii de stat din Rusia a încetat din viață la 42 de ani

Vicepreședintele Sberbank, cea mai mare bancă de stat din Rusia, a încetat brusc din viață, luni 27 noiembrie. Informațiile oficiale sugerează că Nikolai Vasev, în vârstă de 42 de ani, a pierit în urma unui atac de cord, conform relatărilor DPA, notează Agerpres.

Nikolai Vasev a deținut în ultimii ani responsabilități pentru clienții privați și sectorul imobiliar, fiind numit vicepreședinte în decembrie 2022, aproape un an de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Sberbank a confirmat decesul acestuia printr-un comunicat de presă.

În urma sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană în vara anului 2022, inclusiv asupra Sberbank, în contextul invaziei, băncile ruse au raportat scăderi semnificative ale profiturilor, sub presiunea sancțiunilor occidentale, în 2022, primul an de război.

Mai mulţi politicieni ruşi, precum şi lideri în sectorul industrial şi al finanţelor, au murit în urma unor presupuse atacuri de cord ori sinucideri, de la debutul războiului. Între aceştia s-au numărat fostul director adjunct al Gazprombank, care s-ar fi sinucis împreună cu membri ai familiei în apartamentul lor din Moscova la circa două luni de la începutul invaziei. Vecinii săi şi-au exprimat îndoiala faţă de versiunea oficială a acestor decese.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
Ultima oră
Pe aceeași temă