20.5 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVela: Nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânire pe...

Vela: Nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânire pe străzi

Ministrul de Interne Marcel Vela a afirmat astăzi într-o postare pe Facebook referitoare la incidentele violente în care au fost implicaţi jandarmi şi suporteri cu o zi în urmă, la metrou, că autorităţile nu vor permite ca aceste grupări violente să pună stăpânirea pe străzi, pe fenomenul sportiv.

”Ieri, meciul dintre Dinamo 2 şi CSA Steaua era programat fără spectatori, dar anumite persoane, mânate, poate, de ură şi frustrare, au hotărât să transforme acest eveniment sportiv într-o luptă de stradă. Un suporter îşi susţine echipa favorită cu fair-play. El nu vine dotat cu cuţite şi pregătit de a crea dezordine socială şi haos la un meci fără spectatori. În primul rând, prezenţa acelor suporteri, în zona Ştefan cel Mare, la acea oră, nu era justificată sub nicio formă. Singurul motiv erau luptele de stradă şi dezordinea, pentru a-şi consacra poziţia de lideri în rândul huliganilor”, scrie ministrul de Interne, care precizează că motivul prezenţei Jandarmeriei Române în zonă a fost acela de a opri această răfuială.

”A fost o măsură preventivă, de a contracara orice formă de violenţă stradală. În momentul în care huliganii s-au manifestat violent în zona staţiei de metrou, agresând doi jandarmi şi ameninţând alţi oameni, forţele de ordine nu au avut altă soluţie decât de a interveni ferm şi de a extrage din public persoanele violente. În acea zonă se aflau familiile, copiii şi prietenii noştri”, explică ministrul, adăugând: ”Nu permitem şi nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânirea pe străzi, pe fenomenul sportiv. Huliganilor le-am dat ieri un cartonaş roşu!”.

Marcel vela subliniază că acest comportament nu trebuie tolerat într-o societate normală.

Două grupuri de suporteri dinamovişti şi stelişti s-au strâns vineri în faţa stadionului Dinamo, unde Dinamo II întâlnea CSA Steaua din Liga 3. Jandarmii au intervenit, iar suporterii au intrat în conflict cu forţele de ordine. Doi jandarmi au fost loviţi la staţia de metrou Ştefan cel Mare.

Asociaţia Steliştilor 1947 susţine, vineri, într-o postare pe Facebook, că jandarmii au dat cu gaze lacrimogene la metrou şi a scos cu forţa suporterii, care au fost puşi la podea şi loviţi în timp ce erau jos.

Cele mai citite

După atacul Iranului asupra Israelului, “România este alături de Israel”, anunță Nicolae Ciucă

"România este alături de Israel și poporul israelian", anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, în urma atacului Iranului asupra Israelului. "România este alături de Israel...

Rusia – Ucraina, ziua 760. Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București

Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 12 - 15 aprilie 2024. La ceremonia de deschidere, din data de...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...
Ultima oră
Pe aceeași temă