16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSportVânzarea de alcool este interzisă la Cupa Mondială din Qatar

Vânzarea de alcool este interzisă la Cupa Mondială din Qatar

Alcoolul nu va fi vândut fanilor pe cele opt stadioane ale Cupei Mondiale din Qatar, după ce FIFA și-a schimbat politica cu două zile înainte de începerea turneului, scrie BBC.

Alcoolul urma să fie servit “în anumite zone din cadrul stadioanelor”, în ciuda faptului că vânzarea acestuia este strict controlată în țara musulmană.

Cei care se află în zonele corporative ale stadioanelor din cadrul turneului vor putea în continuare să cumpere alcool.

Cupa Mondială începe duminică, când Qatar va juca împotriva Ecuadorului.

Budweiser, unul dintre principalii sponsori ai FIFA este deținut de producătorul de bere AB InBev și avea drepturi exclusive de a vinde bere la Cupa Mondială.

“În urma discuțiilor dintre autoritățile din țara gazdă și FIFA, s-a luat decizia de a concentra vânzarea de băuturi alcoolice în locații autorizate, eliminând punctele de vânzare a berii din perimetrul stadioanelor Qatarului la Cupa Mondială Fifa 2022”, se arată într-un comunicat al forului de conducere al fotbalului mondial.

“Nu există niciun impact asupra vânzării berii fără alcool, care va rămâne disponibilă pe toate stadioanele Cupei Mondiale din Qatar,” mai scrie în comunicat.

“Autoritățile din țara gazdă și FIFA vor continua să se asigure că stadioanele și zonele înconjurătoare oferă o experiență plăcută, respectuoasă și plăcută pentru toți fanii. Organizatorii turneului apreciază înțelegerea și sprijinul continuu al AB InBev față de angajamentul nostru comun de a oferi servicii pentru toată lumea în timpul Cupei Mondiale Fifa Qatar 2022,” conform comunicatului.

Budweiser a postat vineri pe Twitter un mesaj în care spunea: “Ei bine, acest lucru este ciudat”, înainte ca postarea să fie ulterior ștearsă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

De ce să nu ajut un destin care are nevoie?

Dorian Popa, unul dintre cei mai iubiți artiști din România, are planuri mari de viitor. Artistul își dorește să adopte un copil. Până...

Fostul premier, aproape de o victorie importantă

Cu 90% din circumscripţiile de vot raportate la alegerile de sâmbătă, partidul SMER-SSD al lui Fico conducea cu 23,69% din voturi. Partidul liberal...

Un tânăr a murit la Suceava după un accident grav de motocicletă

 Potrivit acestora, motocicleta a ieşit în afara părţii carosabile, iar ambele victime au fost găsite în stare de inconştienţă. ...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies