23.1 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiVânt puternic în zona litoralului

Vânt puternic în zona litoralului

Meteorologii au prelungit până la ora 16:00 atenţionarea de vânt puternic emisă pentru zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

În zonele avertizate se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor atinge 55 – 65 km/h. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Potrivit unei informări publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, în acest weekend, cu valori termice diurne mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

În jumătatea sudică a ţării va ploua pe parcursul zilei de vineri şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar sâmbătă şi duminică, mai ales în vest şi sud-vest.

La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor predomina ninsorile şi pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 15 – 25 litri/mp, iar izolat în Banat şi Oltenia 30 – 35 litri/mp.

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului şi pe litoral, cu viteze de peste 60 – 70 km/h iar local şi în regiunile sud-estice, sudice şi în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45 – 60 km/h.

Şi în Capitală, vremea va fi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii octombrie, cu temperaturi maxime care nu vor depăşi 14 grade în următoarele zile şi minime de 5 – 8 grade.

Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge viteze, în general 40 – 50 km/h. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:02:06

VIDEO: De ce contează faptul că prințul Harry va depune mărturie?

Prințul Harry va deveni primul membru al familiei regale britanice care va apărea în boxa martorilor din anii 1890 încoace. Dar de ce contează...
00:00:39

VIDEO – Securitatea Ucrainei trebuie să fie garantată atunci când războiul se va încheia, spune șeful NATO

Securitatea Ucrainei trebuie să fie garantată atunci când războiul se va încheia, dar aliații NATO trebuie încă să stabilească detaliile privind modul în care...

Biden laudă creșterea numărului de locuri de muncă din SUA

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că se așteaptă ca legea bipartizană privind plafonul de îndatorare să stimuleze și mai mult perspectivele economice ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă