18.4 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Vama Veche va avea rețea de gaze naturale

Vama Veche va beneficia de rețea de gaze naturale. Primăria Limanu a primit, pe 25 aprilie 2019, autorizația de construire pentru înființarea distribuției de gaze naturale. Ordinul de începere pentru lucrările aferente va fi dat imediat după Sărbătorile Pascale și mini-vacanța de 1 Mai, iar durata de execuție pentru noua rețea este de doi ani.

Potrivit proiectului asumat de către Primăria Limanu, rețeaua va avea 45 de km și va asigura gaze naturale pentru satele Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

„Înființarea rețelei de distribuție a gazelor a fost una din prioritățile echipei mele. A fost un proiect dificil de implementat, din cauza legislației deficitare. Au fost doi ani în care am făcut eforturi pentru deblocarea procedurilor specifice, dar am reușit să îmi țin promisiunea față de oamenii pe care îi reprezint. Mulțumesc autorităților județene pentru sprijinul acordat, în special domnului președinte al Consiliului Județean Constanța care ne-a susținut. De asemenea, mulțumesc domnului senator Nicolae Moga, care s-a implicat personal în deblocarea acestui proiect. Totodată, un sprijin consistent am primit și din partea domnului ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a susținut cauza noastră în fața autorităților centrale. Este o zi importantă pentru comuna noastră și cred că odată finalizat acest proiect și viața oamenilor din cele 3 sate se îmbunătățește considerabil. A fost o muncă fantastică și mă bucur că eforturile depuse s-au concretizat în favoarea noastră. Voi monitoriza permanent stadiul lucrărilor, astfel încât termenele să fie respectate și execuția rețelei să se desfășoare conform proiectului“, a declarat Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu. Valoarea totală a lucrărilor este de 5.756.683 lei, din care comuna Limanu asigură o cofinanțare de 35%.

Ultima oră
Pe aceeași temă