-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiVaccinarea obligatorie este luată în calcul de Uniunea Europeană

Vaccinarea obligatorie este luată în calcul de Uniunea Europeană

Vaccinarea obligatorie este luată în calcul de Uniunea Europeană, ca reacție față de răspândirea în Europa a noii tulpini de coronavirus, Omicron, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a lansat un apel la mobilizare și a declarat că statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să accelereze procesul de administrare a dozei booster. Șefa Comisiei Europene a susținut statele europene care au reintrodus temporar obligativitatea prezentării unui test PCR negativ chiar pentru cetățeni proveniți din blocul comunitar.

Președintele Comisiei Europene a declarat că ritmul de răspândire a bolii și ritmul lent de vaccinare antiCovid în unele părți ale Uniunii Europene arată că ar trebui luată în calcul impunerea obligativității vaccinării, relatează The Guardian.

”Dacă mă întrebați pe mine care era opinia mea acum 2-3 ani, nu mi-aș fi imaginat că voi fi martoră la ceea ce vedem acum, această pandemie îngrozitoare. Avem însă vaccinurile, vaccinurile care salvează vieți și acestea nu sunt folosite corespunzător peste tot. Și acest lucru ne costă. Vine la pachet cu un cost uriaș la nivelul sănătății publice”, a declarat Ursula von der Leyen, de profesie medic.

“Dacă te uiți la cifre, în prezent avem 77% dintre adulții UE vaccinați. Dacă iei în calcul întreaga populație UE, avem 66%. Și asta înseamnă că o treime din populația Uniunii Europene nu este vaccinată împotriva Covid. Adică 150 de milioane de oameni”, a spus șefa Comisiei Europene.
“Este enorm. Nu oricine poate fi vaccinat, spre exemplu, copiii sau persoanele cu condiții medicale speciale. Însă majoritatea pot și, de aceea, cred că este de înțeles și oportun să mergem cu dezbaterea în această direcție”, a mai declarat ea.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Unirea Principatelor Române este marcată prin numeroase ceremonii

Unirea Principatelor Române, de la care se împlinesc, astăzi, 163 de ani, este marcată de autorităţile centrale şi locale prin mai multe ceremonii militare...

Mica Unire: Mesajul Patriarhului Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat luni că sărbătoarea Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie 1859, evidenţiază importanţa unităţii şi a demnităţii noastre naţionale,...

Europa de Est, teatru de război. NATO confirmă că a trimis trupe în zonă

Țările NATO și-au pus forțele militare în alertă și au anunţat trimiterea de echipament militar suplimentar la granițele Ucrainei, potrivit NATO. Allies are sending more...
Ultima oră
Pe aceeași temă