1.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeȘtirile zileiVaccinarea e obligatorie la grecii de peste 60 de ani. Amenzi pentru...

Vaccinarea e obligatorie la grecii de peste 60 de ani. Amenzi pentru nevaccinați

Vaccinarea e obligatorie la persoanele de peste 60 de ani, au anunțat autoritățile de la Atena. Măsură, considerată una drastică, este luată pentru a frâna răspândirea pandemiei.

Oficialii greci au anunțat, de asemenea, că persoanele nevaccinate pot fi amendate cu 100 de euro, în condițiile în care pensia medie în Grecia este de 730 de euro, iar sancțiunile se aplică de la 16 ianuarie.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a spus că i-a fost dificil să ia această decizie, dar susține că măsura este necesară pentru a proteja peste o jumătate de milion de greci în vârstă care nu au reușit să se vaccineze.

“Este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru sănătate”, a declarat premierul elen.
Potrivit statisticilor, 63% din populația de aproximativ 11 milioane de locuitori a Greciei este complet vaccinată.
Programările la vaccinare au crescut în ultimele săptămâni, datele ministerului Sănătății de la Atena arată că există 520.000 de persoane de peste 60 de ani care nu au reușit să se vaccineze.

“Ne concentrăm eforturile asupra protecției concetățenilor noștri și, din acest motiv, vaccinarea lor va fi obligatorie de acum înainte”, a declarat Mitsotakis.

“Grecii cu vârsta de peste 60 de ani care nu au fost vaccinați trebuie, până la 16 ianuarie, să se programeze pentru prima doză, în caz contrar vor fi sancționați cu o amendă administrativă de 100 de euro în fiecare lună”, a declarat Mitsotakis.

Luna aceasta, Grecia a interzis persoanelor nevaccinate accesul în spații închise, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, în condițiile în care bilanțurile zilnice de COVID-19 au atins un nivel record.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Ioana Mihăilă, după ieșirea de la DNA

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a afirmat, la ieşirea din sediul DNA, că decizia privind achiziţia numărului de vaccinuri anti-COVID a fost luată...

RL a avut dreptate în legătură cu majorările salariale din Educație. Deca, încurcată în procente și legislație

Așa cum a anunțat cotidianul național “România liberă”, angajați din sistemul de învățământ nu pot spera la o majorare salarială, în medie, mai mare...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă