27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăPoliticăUSR îi vrea pe Cristi Danileț și pe Peter Eckstein-Kovacs la CCR

USR îi vrea pe Cristi Danileț și pe Peter Eckstein-Kovacs la CCR

USR a anunţat, joi, că fostul magistrat Cristi Danileț și Peter Eckstein-Kovacs sunt candidaţii acestui partid pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională(CCR).

„Candidaţii USR pentru ocuparea noilor posturi de magistraţi ai Curţii Constituţionale sunt judecătorul Cristi Danileţ şi avocatul Peter Eckstein-Kovacs, doi profesionişti care şi-au dovedit nu numai competenţele de-a lungul timpului, cât mai ales moralitatea incontestabilă”, se arată într-un comunicat remis de USR, conform agerpres.ro.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat că nicio o reformă profundă nu se va putea realiza în următorii ani cu o Curte Constituţională „antireformistă” şi „obtuză”.

„Nici linia proeuropeană pe care şi-a asumat-o cu ani în urmă România nu va putea fi păstrată cu o Curte cu viziune orientată, mai degrabă, către estul întunecat, decât către Uniunea Europeană şi Occident. Avem nevoie la CCR de judecători proeuropeni, bine pregătiţi profesional, care nu sunt doar oameni de paie folosiţi de politicieni. Noi propunem astfel de oameni. PNL şi PSD se pare că merg, în continuare, pe varianta politrucilor sau a unor indivizi copy-paste, cu probleme grave de integritate”, a spus fostul ministru al Justiţiei.

USR îi propune pe Cristi Danileț ți Peter Eckstein-Kovacs pentru funcția de judecători la CCR, acuzând PSD că susține un plagiator acolo

Potrivit USR, Cristi Danileţ, „judecătorul după care a plagiat Bogdan Licu (propunerea PSD pentru CCR)”, a luptat neîncetat pentru independenţa Justiţiei şi a rezistat în faţa presiunilor şi abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea „să controleze” şi „să timoreze” Justiţia.

„Avocatul Peter Eckstein-Kovacs a dovedit, de fiecare dată, că principiile şi moralitatea sunt incontestabile. A demisionat din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice a Senatului când colegii lui n-au vrut să susţină Legea ANI, a renunţat la postul de consilier la Cotroceni când fostul preşedinte a început să promoveze proiectul distructiv de la Roşia Montană şi şi-a dat demisia din UDMR în semn de protest faţă de sprijinul pe care partidul lui îl dădea celor de la PSD şi ALDE în asaltul asupra Justiţiei”, mai menţionează reprezentanţii USR în comunicat. 

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă