10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăUPDATE: Informații de ultimă oră despre aeroportul din Tel Aviv. O companie...

UPDATE: Informații de ultimă oră despre aeroportul din Tel Aviv. O companie aeriană privată românească intensifică operațiunile de repatriere dintre Israel și țara noastră

UPDATE: Surse din Ministerul Transporturilor susțin că aeroportul din Tel Aviv este închis pentru zboruri comerciale.

DAN AIR ar prelua români din Israel pentru repatriere de pe aeroportul din Larnaka (Cipru).

Având în vedere escaladarea conflictului dintre Israel și organizațiile teroriste locale, DAN AIR intensifică operațiunile aeriene de repatriere și evacuare din Tel Aviv și susține efortul guvernului israelian de a facilita transportul cetățenilor.

“Așadar, urmează ca DAN AIR să opereze o serie de zboruri dinspre Tel Aviv către București cu scopul de a repatria cetățenii români urmând să opereze și peste 15 zboruri din Tel Aviv către Larnaca – cel mai apropiat aeroport european de Israel pentru a evacua câți mai mulți cetățeni pentru a-i scoate din calea războiului care a pus stăpânire în ultimele zile pe Israel”, transmite compania privată aeriană românească, printr-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

Aceeași sursă mai precizează: “Pentru a susține operațiunile de evacuare, DAN AIR va aloca și o a doua aeronavă care să susțină efortul de salvare a cetățenilor din calea conflictului armat dintre Israel și organizația teroristă Hamas, împreună cu alte organizații teroriste au devenit o amenințare serioasă la adresa siguranței și integrității teritoriale a Israelului”.

     Comitetul de siguranță DAN AIR analizează în mod continuu toate informațiile primite de la autoritățile române și israeliene și își actualizează în mod continuu analiza de risc și adoptă măsurile de mitigare necesare pentru a avea certitudinea că toate zborurile sunt operate în deplină siguranță și securitate.

“DAN AIR salută curajul de care dau dovadă echipajele noastre care la solicitarea companiei de a opera zboruri spre Tel Aviv, au răspuns în proporție de 95% că sunt de acord să opereze într-o zonă de război și sunt pregătite și onorate să ajute toate persoanele care vor să se pună la adăpost de război”, se mai precizează în comunicatul de presă.

     Cursele regulate de la Brașov spre Tel Aviv, lansate de DAN AIR în programul de iarnă vor fi suspendate până la încetarea stării de război din Israel.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă