31 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSocialUnui restaurant italian din sectorul 4 al Capitalei i-a fost suspendată activitatea...

Unui restaurant italian din sectorul 4 al Capitalei i-a fost suspendată activitatea de ANPC

Un restaurant italian din sectorul 4 al Capitalei a fost amendat și închis temporar de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Motivul a constat în faptul că acesta utiliza produse alimentare fără a avea trecută data limită de consum, în plus frigiderele erau murdare.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) a desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic To Go Pronto e Via SRL (La Marilù), cu denumirea comercială, pe site, La Italianu, din sectorul 4 al Capitalei, care activează în domeniul alimentaţiei publice, informează ANPC, potrivit romania24.ro.

Un restaurant italian din sectorul 4 al Capitalei a fost controlat și închis temporar de ANPC după ce au fost găsite o serie de nereguli

Echipa de comisari CPCMB a constatat că o sesizare se confirmă şi, pentru neregulile identificate, au fost aplicate următoarele sancţiuni:

– amendă contravenţională în valoare de 7.000 lei

– un avertisment

– oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme

– oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor.

Principalele abateri constatate au fost:

– utilizarea unor materii prime/semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare şi fără data limită de consum

– folosirea unor agregate frigorifice deteriorate şi neigienizate, cu grătare cu vopsea exfoliată, ventilaţie ce prezenta depuneri de praf şi impurităţi, chedere depreciate

– utilizarea unor vase de bucătărie cu arsuri şi aspect de uzură, precum şi a unor ustensile de bucătărie neprofesionale

– lipsa menţionării ingredientelor cu potenţial alergen şi a valorilor nutriţionale

– lipsă verificării metrologice a cântarului din unitate

– desfăşurarea activităţii într-un spaţiu deteriorate (tavan cu infiltraţii şi placi lipsă, pereţi cu bucăţi de faianţă spartă)

– depozitarea pastelor deja fierte în agregatul frigorific

– colectarea reziduală în coşuri fără capac.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă