1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalUn senator SUA privind criza din Karabakh: „Lumea trebuie să știe”

Un senator SUA privind criza din Karabakh: „Lumea trebuie să știe”

Un senator SUA, care conduce sâmbătă o delegație a Congresului la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, a declarat că este nevoie de observatori internaționali pentru a monitoriza situația din Nagorno-Karabakh, adăugând că oamenii sunt „foarte fricoși” legat de ceea ce se întâmplă acolo, potrivit Reuters.

 „Sunt cu siguranță foarte îngrijorat de ceea ce se întâmplă în Nagorno-Karabakh în acest moment, cred că trebuie să existe o oarecare vizibilitate”, a declarat Gary Peters, un democrat din Michigan, reporterilor de la graniță.

Rusia a declarat mai devreme că luptătorii armeni din Karabakh au început să renunțe la arme, pe măsură ce ajutorul umanitar a ajuns la cei 120.000 de armeni care locuiesc acolo după ce Azerbaidjanul i-a învins forțele.

Mai mult de 7000 de civili din 16 localități din Nagorno-Karabah au fost evacuați

Peste 7000 de civili din 16 localităţi au fost evacuaţi marţi în Nagorno-Karabah în urma lansării unei operaţiuni militare de amploare de către Azerbaidjan, au anunţat autorităţile separatiste armene din această enclavă, transmite AFP, preluat de agerpres.ro.

“Peste 7.000 de persoane au fost evacuate din 16 localităţi din regiunile Askeran, Martakert, Martuni (şi) Shushi în Arţah”, nume dat de armeni enclavei Nagorno-Karabah, a informat pe X ( Twitter) Gegham Stepanian, apărător al drepturilor omului din regiunea separatistă.

Stepanian a mai informat despre 27 de decese, dintre care doi civili, conform dpa.

Cifra provine de la morga din Stepanakert, cel mai mare oraş din Nagorno-Karabah, care se află pe teritoriul azer, dar este locuit în principal de armeni şi guvernat de republica nerecunoscută Arţah.

Operaţiunea militară a Azerbaidjanului lansată marţi pentru a captura regiunea disputată Nagorno-Karabah din sudul Caucazului a produs peste 200 de răniţi, a spus administraţia locală.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:43

VIDEO. SUA, Coreea de Sud și Japonia consolidează securitatea cibernetică

Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia au convenit asupra unor noi inițiative pentru a răspunde amenințărilor Coreei de Nord în spațiul cibernetic, lansărilor...
00:00:42

VIDEO. Incendiu într-un spital din Italia. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața

Trei persoane au fost ucise în urma unui incendiu care a cuprins în timpul nopții un spital din orașul Tivoli, în apropiere de Roma,...

Deca încearcă în continuare să mascheze rezultatele slabe de la testele PISA. Propagandă pentru legile lui Iohannis, de la Ministerului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, în continuare, încearcă să mascheze rezultatele foarte slabe de la testele PISA, sub alibiul că e la fel de rău...
Ultima oră
Pe aceeași temă