25.3 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomePoliticăUn senator PNL e contra campaniei de vaccinare cu forța

Un senator PNL e contra campaniei de vaccinare cu forța

Senatorul PNL Alexandru Nazare dezaprobă o campanie de vaccinare obligatorie. El a explicat de ce nu a votat pentru aprobarea proiectului privind introducerea certificatului de vaccinare în instituțiile din România.

Campania de vaccinare trebuie dusă cu argumente, nu cu forță, a spus liberalul.

PNL nu poate fi partidul care să susțină o campanie de vaccinare cu forța

„M-am abținut astăzi la votul privind adoptarea certificatului verde din anumite motive punctuale, așa cum nu am susținut achiziționarea unui număr de doze de vaccin în exces.

Vaccinarea este necesară, așa cum și dozele aferente sunt necesare, dar proporțional cu populația României. Susțin campania de vaccinare, dar cred că aceasta trebuie să fie dusă cu argumente și nu cu forță.

Cred că PNL este obligat să genereze credibilitate, mesaje publice coerente care să convingă fără utilizarea în pripă a unor măsuri excesive, care nu ne caracterizează ca partid și pe care să le regretăm mai târziu”, a explicat senatorul liberal, conform jurnalul.ro.

Alexandru Nazare a fost unul dintre susținătorii apropiați ai lui Ludovic Orban. Proiectul de la Senat nu a fost aprobat deoarece au lipsit două voturi, aceasta fiind ale senatorilor liberali din tabăra Orban ce nu au fost de acord cu această campanie de vaccinare obligatorie a angajaților de la stat.

Miercuri, certificatul verde nu a trecut de votul Senatului. Deși au fost 48 voturi „pentru” și 46 „împotrivă” în sală, după numărarea voturilor exprimate online, s-a constatat că mai lipsesc două voturi „pentru”.

Erau necesare 69 de voturi ca legea să treacă. Astfel, legea a fost respinsă pentru că este o lege organică.
Campania de vaccinare obligatorie pentru angajații de la stat va fi dezbătută la Camera Deputaților.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Luna Recoltei, ultima superlună din acest an. Ce zodii sunt afectate de acest eveniment astronomic

Ce este o Superlună?O superlună apare atunci când Luna se află cel mai aproape de Pământ în timpul ciclului său și este în același...

Pisicile, excelenți terapeuți. Îi ajută atât pe adulți, cât și pe copii

De-a lungul timpului, aceste creaturi fine au fost apreciate nu doar pentru afecțiunea lor discretă, dar și pentru beneficiile substanțiale pe care le...

Cine este bărbatul misterios la care s-a cazat DJ Lalla la Mamaia și care au fost ultimele cuvinte pe care aceasta i le-a spus

Un bărbat misterios apare în cazul tinerei cântărețe găsită fără suflare pe plajă. Potrivit surselor Realitatea PLUS, tânăra se afla la mare, cazată...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies