7.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăUn senator PNL e contra campaniei de vaccinare cu forța

Un senator PNL e contra campaniei de vaccinare cu forța

Senatorul PNL Alexandru Nazare dezaprobă o campanie de vaccinare obligatorie. El a explicat de ce nu a votat pentru aprobarea proiectului privind introducerea certificatului de vaccinare în instituțiile din România.

Campania de vaccinare trebuie dusă cu argumente, nu cu forță, a spus liberalul.

PNL nu poate fi partidul care să susțină o campanie de vaccinare cu forța

„M-am abținut astăzi la votul privind adoptarea certificatului verde din anumite motive punctuale, așa cum nu am susținut achiziționarea unui număr de doze de vaccin în exces.

Vaccinarea este necesară, așa cum și dozele aferente sunt necesare, dar proporțional cu populația României. Susțin campania de vaccinare, dar cred că aceasta trebuie să fie dusă cu argumente și nu cu forță.

Cred că PNL este obligat să genereze credibilitate, mesaje publice coerente care să convingă fără utilizarea în pripă a unor măsuri excesive, care nu ne caracterizează ca partid și pe care să le regretăm mai târziu”, a explicat senatorul liberal, conform jurnalul.ro.

Alexandru Nazare a fost unul dintre susținătorii apropiați ai lui Ludovic Orban. Proiectul de la Senat nu a fost aprobat deoarece au lipsit două voturi, aceasta fiind ale senatorilor liberali din tabăra Orban ce nu au fost de acord cu această campanie de vaccinare obligatorie a angajaților de la stat.

Miercuri, certificatul verde nu a trecut de votul Senatului. Deși au fost 48 voturi „pentru” și 46 „împotrivă” în sală, după numărarea voturilor exprimate online, s-a constatat că mai lipsesc două voturi „pentru”.

Erau necesare 69 de voturi ca legea să treacă. Astfel, legea a fost respinsă pentru că este o lege organică.
Campania de vaccinare obligatorie pentru angajații de la stat va fi dezbătută la Camera Deputaților.

Cele mai citite

Explozia unei bombe a rănit patru persoane la Munchen

Explozia unei bombe a dus la rănirea a patru persoane în orașul german Munchen. Deflagrația a fost una violentă și a avut loc în...

EXCLUSIV. Povestea inedită a măștilor de protecție cu mustață. Nimeni nu se aștepta la asta!

Am aflat povestea măștii cu mustață pe care au purtat-o voluntarii Asociației Tradiția Militară în timpul defilării pe sub Arcul de Triumf! Președintele organizației,...

Rusia expulzează mai mulți diplomați americani

Rusia expulzează mai mulți diplomați americani, ca răspuns la decizia recentă a Washingtonului de a cere plecarea a 27 de diplomați ruși. Autoritățile ruse au...
Ultima oră
Pe aceeași temă