16 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn scafandru ucrainean va boicota evenimentele unde participă ruși sau belaruși

Un scafandru ucrainean va boicota evenimentele unde participă ruși sau belaruși

Stanislav Oliferchuk, un scafandru ucrainean, s-a antrenat la Kiev de când piscina din Mariupol a fost lovită de o rachetă, iar campionul țării la scufundări a promis acum că va boicota evenimentele internaționale la care se prezintă ruși sau belaruși.

Oliferchuk a așteptat cu nerăbdare redeschiderea piscinei Neptun din Mariupol, care a suferit doi ani de restaurare majoră și costisitoare. Unitatea renovată a fost programată să se redeschidă la începutul anului trecut.

Cu toate acestea, acum este una dintre cele 343 de facilități sportive din Ucraina care zace în ruine după invazia Rusiei, pe care Moscova o numește „operațiune militară specială”, potrivit Reuters.

Un scafandru ucrainean va boicota evenimentele sportive la care participă ruși sau belaruși, rușii neavând probleme în a se pregăti pentru competiții

El a spus: „ (Acum) când există o alertă de raid aerian, noi – în costume de baie – ne grăbim direct la adăpostul anti-bombe pentru a ne acoperi. Nimeni nu știe ce va fi lovit, în timp ce rușii se pot antrena și nu sunt îngrijorați de nimic”.

„ Ei păstrează tăcerea și acceptă ceea ce se întâmplă și este în regulă pentru ei. Nu ar trebui să li se permită rușilor să participe la competiții – dacă se va întâmpla, vom boicota”.

Jurământul lui Oliferchuk vine după ce ministrul guvernului ucrainean, Oleh Nemchinov, a declarat că sportivii lor nu vor avea voie să participe la probele de calificare de la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 dacă trebuie să concureze împotriva rușilor.

CIO recomandă reintegrarea sportivilor din Rusia și Belarus în competiții. Care sunt condițiile

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) recomandă reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale, sub drapel neutru şi „cu titlu individual”, cu condiţia ca aceştia să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina.

Acesta este doar un prim pas, iar consiliul executiv al CIO va decide, la momentul oportun, cu privire la posibila lor participare la Jocurile Olimpice (JO) din 2024 de la Paris, Olimpiadă pe care Ucraina, Polonia şi ţările baltice ameninţă să o boicoteze în cazul prezenţei Rusiei.

În timp ce calificările pentru JO 2024 au început deja la anumite discipline, CIO „nu a abordat” marţi problema participării Rusiei şi Belarusului la următoarele Jocuri, explozivă în contextul ameninţărilor cu boicotul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Salariul mediu al femeilor a depășit salariul mediu al bărbaților

Pentru prima dată în România, salariul mediu al femeilor a depășit salariul mediu al bărbaților, anunță un articol postat pe site-ul termene.ro. În luna februarie...

Nu are echipă nici în liga a II-a, dar îşi trage stadion de 100 de milioane de euro!

Deşi Oradea nu are nicio echipă de fotbal care activează în primele două ligi, primarul urbei, Florin Birta, a anunţat că municipalitatea va...

Premierul Ciolacu se întâlnește cu ambasadorul Azerbaidjanului, partenerul energetic de la Marea Neagră

Ambasadorul Azerbaidjanului, țara care devine principalul partener energetic al României la Marea Neagră, va fi primit de premierul Marcel Ciolacu. Potrivit unui comunicat al Guvernului...
Ultima oră
Pe aceeași temă