10.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Un român s-ar număra printre victimele atacului din Germania

Atacul s-a produs în localitatea Hanau de lângă orașul Frankfurt din centrul Germaniei și a vizat două restaurante care erau frecventate mai ales de străini.

Atacul a fost revendicat de un adept al extremei drepte din Germania, care s-a sinucis înainte să fie capturat de polițiști. 

El reușise să deschidă focul și să ucidă pe loc opt oameni, miercuri seară, iar cea de-a noua persoană, care fusese inițial grav rănită, a murit joi dimineață.

Se știe că toate cele nouă victime sunt străini, șase dintre ele ar fi fost identificate chiar imediat în urma atacului, iar una dintre cele nouă victime ar fi cetățean român, anunță presa din Germania, fără a oferi indicii mai exacte despre identitatea victimei. Această informație este confirmată și prin mesajele transmise, pe Facebook, într-un grup al românilor din localitatea Hanau, dar nici aici nu se oferă mai multe detalii despre identitatea cetățeanului român care ar fi murit.

Președintele Iohannis a adresat Germaniei, joi dimineață, un mesaj de condoleanțe în urma acestui atac, dar n-a făcut nicio referire la vreun român care ar fi fost ucis.

De asemenea, până joi seară, Ministerul Afacerilor Externe al României nu oferise vreo informație legată de faptul că un român ar fi fost sau nu victimă în acest atac.

Persoana care a comis atacul este un cetățean german de 43 de ani, care nu avea antecedente penale și care deținea, legal, permis de port-armă. După atac, el s-a refugiat în propria locuință, unde s-a sinucis. În aceeași locuință a fost găsită, decedată, și mama atacatorului. Se presupune că ar fi fost omorâtă chiar de fiul ei.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă