9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Un nou „Pentagon” este construit în Turcia

O clădire ce a fost supranumită „Pentagonul turcesc” a început să fie construită ca o bază militară uriaşă pentru stafful prezent în Departamentul de Apărăre al ţării, în Turcia, conform Business Insider.

Luni a avut loc ceremonia de inaugurare a lucrărilor, iar preşedintele Recep Tayyip Erdoğan a spus că noua clădire – numită provizoriu „Steaua şi semiluna” – va „inspira teamă” inamicilor Turciei.

Edificiul va avea o suprafaţă de 12,5 milioane de metri pătraţi, dintre care 882.000 de metri pătraţi vor fi dedicaţi birourilor, urmând să găzduiască până la 15.000 de persoane.

În comparație, birourile Departamentului de Apărare din Statele Unite se întind pe 600.000 de metri pătraţi, iar întreaga suprafaţă a Capitolului SUA ar putea intra într-una dintre cele cinci laturi ale Pentagonului.

Un artist a făcut o reprezentare care arată că viitoarea clădire ar avea o structură similară cu cea a Pentagonului, fiind modelată însă după steagul turcesc. Construcţiilor este programată a fi finalizată pentru mai 2023.

„Vom crea o structură care va inspira teamă inamicilor noştri prin amploarea sa şi va oferi încredere prietenilor Turciei”, a spus Erdoğan în timpul ceremoniei, care a aniversat 99 de ani de la Ziua Victoriei, Turcia marcând astfel una dintre bătăliile majore din timpul războiului de independenţă din anii 1920.

„Steaua şi semiluna” reprezintă cel mai recent efort al lui Erdoğan de a creşte forţa militară a Turciei, încercând astfel să îşi alimenteze nivelul de popularitate înaintea alegerilor din 2023, în timp ce ţara se confruntă cu focuri sălbatice, inundaţii şi o rată tot mai ridicată a inflaţiei.

Turcia s-a concentrat constant asupra producţiei locale de arme şi echipament de război, dezvoltând drone cu sarcini utile ce ar concura cu modelele Reaper create de Statele Unite.

Ultima oră
Pe aceeași temă