19.8 C
București
duminică, 11 iunie 2023
AcasăInternaționalUn japonez a pierdut un stick USB cu datele personale ale persoanele...

Un japonez a pierdut un stick USB cu datele personale ale persoanele dintr-un întreg oraș

Pentru mulți, berile de după serviciu sunt o modalitate obișnuită de relaxare după o săptămână plină. Dar un angajat din Japonia a avut parte de o mahmureală prelungită după ce a pierdut un stick de memorie USB în urma unei ieșiri în oraș cu colegii, scrie BBC.

De ce? Acesta conținea datele personale la aproape jumătate de milion de persoane.

Bărbatul anonim a pus stick-ul de memorie în geanta sa înainte cu o seară de a ieși în orașul Amagasaki, la nord-vest de Osaka.

El a petrecut mai multe ore bând într-un restaurant local înainte de a leșina în cele din urmă pe stradă, a relatat presa locală.

Când în cele din urmă și-a revenit, și-a dat seama că atât geanta sa, cât și stick-ul de memorie lipseau.

Radioul japonez NHK relatează că bărbatul, despre care se spune că ar avea în jur de 40 de ani, lucrează pentru o companie însărcinată cu acordarea de beneficii pentru gospodăriile scutite de impozite.

El a transferat marți seară pe unitate informațiile personale ale tuturor locuitorilor orașului, înainte de a se întâlni cu colegii pentru o noapte de beție în oraș.

Oficialii orașului au declarat că stick-ul de memorie includea numele, datele de naștere și adresele tuturor locuitorilor orașului. De asemenea, includea și informații mai sensibile, inclusiv detalii fiscale, numere de conturi bancare și informații despre familiile care primesc asigurări sociale.

Din fericire pentru bărbat, oficialii primăriei au declarat că datele conținute pe unitate sunt criptate și blocate cu o parolă. Aceștia au adăugat că până acum nu există niciun semn că cineva ar fi încercat să acceseze informațiile.

Dar incidentul a fost jenant, iar oficialii și-au cerut scuze.

„Regretăm faptul că am afectat profund încrederea publicului în administrația orașului”, a declarat un oficial al orașului Amagasaki în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Soția lui Alexandru Arșinel, Marilena, s-a stins din viață

După 9 luni de la moartea maestrului, soția lui Alexandru Arșinel, Marilena, s-a stins din viață. Fiul actorului a fost cel care a anunțat...
00:01:06

O statuie rară a lui Buddha, găsită într-o casă franceză, s-ar putea vinde cu 1 milion de dolari

O statuie „foarte rară” a lui Buddha, estimată a fi din China, din secolul al XII-lea, va fi prezentată la licitație la Paris marți...
00:00:35

Premierul Trudeau din Canada vizitează capitala Kiev în semn de sprijin

Premierul canadian Justin Trudeau a vizitat capitala Kiev sâmbătă (10 iunie) într-un gest de sprijin, în vreme ce Ucraina se pregătește pentru o contraofensivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă