14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn fermier ucrainean condamnă blocarea frontierei

Un fermier ucrainean condamnă blocarea frontierei

Un fermier ucrainean a declarat miercuri (21 februarie) că are inima zdrobită de blocada fermierilor polonezi și, mai ales, că știa că cerealele ucrainene au fost aruncate pe căile ferate și pe drumurile de acolo, potrivit Reuters.

„ Este trist că se întâmplă astfel de lucruri și că oamenii nu înțeleg costul cultivării cerealelor. Cred că doar oamenii care nu înțeleg ar putea protesta astfel – cei care nu știu ce preț plătesc fermierii pentru a obține pâine”, a spus Radii Budantsev.

Fermierii polonezi au organizat blocaje repetate, fiind supărați de ceea ce spun ei că este concurența neloială din partea Kievului.

Marți (19 februarie), au blocat aproape tot traficul de la granița cu Ucraina, înfuriind Kievul, într-o escaladare de la demonstrațiile anterioare.

Fermierii polonezi au blocat opt drumuri majore miercuri (20 februarie) ca parte a campaniei lor începută de o lună.

Varșovia a fost un susținător ferm al Kievului în lupta sa de a respinge o invazie rusă la scară largă, lansată în 2022, dar protestele fermierilor care se plâng de concurență neloială au tensionat relațiile.

VIDEO. Fermierii polonezi blochează drumurile și frontiera cu Ucraina în semn de protest

Fermierii polonezi au blocat vineri (9 februarie) drumurile din întreaga țară și punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, inițiind o grevă generală de o lună pentru a protesta împotriva politicilor UE și a ceea ce ei consideră a fi o lipsă de acțiune guvernamentală pentru a le proteja mijloacele de trai.

Fermierii din întreaga Europă protestează împotriva constrângerilor impuse de măsurile UE de combatere a schimbărilor climatice, a creșterii costurilor și a ceea ce ei percep ca fiind o concurență neloială din străinătate. Fermierii polonezi, în special, au fost foarte vocali cu privire la impactul importurilor de alimente ieftine din Ucraina vecină.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă