3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeȘtirile zileiUn elicopter românesc a pierdut un motor în timpul unui exercițiu internațional...

Un elicopter românesc a pierdut un motor în timpul unui exercițiu internațional – VIDEO

Un elicopter românesc a pierdut un motor în timpul unui exercițiu internațional la care participau membri ai Forțelor Speciale. Pilotul a reușit să stabilizeze aparatul IAR Socat fără să provoace victime.

Un elicopter IAR 330 SOCAT al Forțelor Aeriene Române a pierdut unul dintre motoare chiar în timpul unui exercițiu internațional, potrivit Știrilor TVR.

Nici un militar care participa la manevrele internaționale nu a fost rănit.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc în urma cu o lună, la exercițiul internațional Junction Strike. Chiar dacă din elicopter au coborât mai mulți militari, în rapel, iar aceștia se aflau aproape de aparat în momentul incidentului, nimeni nu a fost rănit.

Potrivit Ministerului Apărării, zborul cu aparatele IAR 330 a fost reluat abia după verificarea întregii flote.

George Ciochină este fost pilot militar. Are peste 4.000 de ore de zbor, foarte multe chiar pe elicoptere IAR 330 Puma sau IAR 330 Puma- SOCAT. El spune că, în ciuda vechimii, elicopterele Forțelor Aeriene sunt foarte sigure și ușor de întreținut.

Aparatele au fost construite în România, la IAR Brașov, și tot acolo sunt duse ori de câte ori procedura de întreținere o cere.

Elicopterele cel mai recent intrare în dotare au fost produse în 1994.

Elicopterele IAR 330 Puma- SOCAT au fost modernizate împreună cu firma israeliană Elbit. Programul a adus avionică nouă și armament pentru 24 de aparate IAR 330 Puma, s-a finalizat în 2005 și a costat în jur de 200 de milioane de dolari.

YouTube video
Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite
00:01:18

VIDEO. Dacă Trump nu ar mai fi candidat la președinție, Biden susține că nici el nu ar mai fi făcut-o

Președintele Joe Biden a declarat că ar fi putut să renunțe la candidatura pentru alegerile din 2024 dacă nu s-ar fi confruntat cu Donald...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

Descoperire șocantă într-un grajd din Harghita! Echipajul pirotehnic din cadrul ISU, prezent la fața locului

Miercuri, un locuitor al satului Fundoaia, din comuna Sărmaș, a descoperit o bombă de aruncător în timp ce desfășura lucrări de amenajare la grajd....
Ultima oră
Pe aceeași temă