14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn cuplu plănuiește „prima căsătorie metaverse” din India

Un cuplu plănuiește „prima căsătorie metaverse” din India

În vreme ce Covid-19 obligă familiile din India să-și reducă sau să-și anuleze nuntile tradiționale cu mulți invitați, un cuplu a găsit un loc perfect ferit de restricții: metaversul, scrie CNN.

Dinesh Sivakumar Padmavathi și Janaganandhini Ramaswamy din Tamil Nadu, unde adunările de nuntă sunt în prezent limitate la 100 de persoane, au invitat 2.000 de persoane la nunta lor virtuală luna viitoare. Și în calitate de autoproclamați „Potterheads” sau fani ai lui Harry Potter, cei doi au optat pentru o petrecere cu tematică Hogwarts la care oaspeții pot participa prin intermediul telefoanelor, tabletelor sau laptopurilor lor.

„Din cauza pandemiei, o nuntă fizică, reală, nu este posibilă cu un număr mare de persoane prezente”, a spus Padmavathi. „Așadar, ne-am hotărât: să o facem în metavers”.

Metaverse este un termen folosit pentru a descrie mediile virtuale 3D în care utilizatorii se pot aduna și interacționa. Mirele, un pasionat de blockchain și criptomonede în vârstă de 24 de ani, a lucrat cu platforma start-up TardiVerse pentru a crea un spațiu digital asemănător unui castel, inspirat de Hogwarts.

Ceremonia legală a nunții va avea loc în continuare fizic în fața prietenilor apropiați și a rudelor în satul lui Ramaswamy din districtul Krishnagiri din Tamil Nadu. Dar, ulterior, cuplul se va conecta pentru a se alătura petrecerii, care costă 150.000 de rupii indiene (2.016 USD) pentru proiectare, dezvoltare și găzduire. În evenimentul care durează o oră, tinerii căsătoriți se vor adresa virtual oaspeților lor, care vor putea să exploreze castelul și să își personalizeze aspectul și ținuta avatarurilor.

Pe lângă faptul că poate invita oaspeți care altfel nu ar putea participa, cuplul a spus că sărbătoarea digitală are un alt avantaj unic: îl pot implica pe regretatul tată al lui Ramaswamy la nuntă.

„Socrul meu a murit în aprilie anul trecut”, a spus Padmavathi. „Așadar, creez un avatar 3D care arată similar cu (el) și el ne va binecuvânta pe mine și pe logodnica mea. Este ceva ce putem face doar în metavers.”

Au existat rapoarte despre alte evenimente de nuntă metavers, inclusiv un cuplu din SUA care a ținut o ceremonie fizică alături de una digitală pe platforma virtuală, Virbela. Dar, în timp ce legea indiană cere ca martorii să fie prezenți la ceremoniile de căsătorie, Padmavathi crede că primirea lui în metavers va fi prima de acest gen care va avea loc în țară.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...
Ultima oră
Pe aceeași temă