27.7 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaUn avion de luptă rusesc Su-30 s-a prăbușit sâmbătă la Kaliningrad. Doi...

Un avion de luptă rusesc Su-30 s-a prăbușit sâmbătă la Kaliningrad. Doi militari au murit

Un avion de luptă Su-30 s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui zbor de antrenament în exclava rusă Kaliningrad, cei doi piloţi aflaţi la bord pierzându-şi viaţa, relatează agenţia rusă de ştiri RIA, citând un comunicat al Ministerului Apărării, informează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

“Avionul Su-30 s-a prăbuşit într-o zonă părăsită. Zborul era efectuat fără muniţie. Echipajului avionului a murit”, a precizat ministerul într-un comunicat citat de RIA.

Acesta a precizat că prăbuşirea a fost provocată cel mai probabil de o defecţiune tehnică, dar nu a furnizat alte informaţii.

Kaliningrad este o exclavă rusească aflată între Polonia şi Lituania, ambele state NATO, la Marea Baltică, notează Reuters.

Avioane NATO au interceptat trei avioane de recunoaștere rusești deasupra Mării Baltice

Avioane de vânătoare germane şi britanice au interceptat trei avioane de recunoaştere rusești în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Baltice, au anunţat miercuri Forţele aeriene germane, transmite DPA.

Cele trei avioane ruseşti – două model Su-27 şi unul model Iliuşin-20 – nu au transmis semnale prin transponder. Ele au fost interceptate de avioane Eurofighter din forţele aeriene germane şi britanice, conform stiripesurse.ro.

Estonia, Letonia şi Lituania – cândva foste republici componente ale Uniunii Sovietice şi în prezent membre ale NATO – nu deţin avioane de vânătoare şi se bazează pe Alianţa Nord-Atlantică pentru asigurarea protecţiei spaţiului lor aerian.

Trei avioane rusești au fost interceptate deasupra Mării Baltice, după ce Germania a predat ștafeta Marii Britanii pentru comandă în Marea Baltică

La începutul lui aprilie, după opt luni, armata germană a predat britanicilor comandamentul misiunii NATO de supraveghere aeriană în regiunea Mării Baltice. Totuşi, forţele aeriene germane vor continua să sprijine Marea Britanie în această misiune până la finalul acestei luni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

„Domnul Simion, un viol în grup vă rog frumos!”

 Așa cum și-a obișnuit fanii, Șoșoacă a făcut o transmisiune in direct de la cea mai recenta sesiune a Parlamentului pe Facebook. La...

EXCLUSIV – Fiul lui Dumitru Buzatu rupe tăcerea! Dezvăluiri bombă din seara flagrantului

Tudor Buzatu: Am încredere că justiția își urmează cursul într-un mod corect, indiferent de rezultat. TAIEReporter: Și cu domnul Savin care era relația? ...

Un judecător din Moscova a respins recursul lui Alexei Navalnîi la condamnarea de 19 ani de închisoare

Un judecător din Moscova a respins, marți, recursul lui Alexei Navalnîi la condamnarea de 19 ani de închisoare, relatează skynews.com, preluat de jurnalul.ro. Curtea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies