24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina susţine că o unitate militară rusă s-a retras de pe linia...

Ucraina susţine că o unitate militară rusă s-a retras de pe linia frontului în zona oraşului Bahmut

Armata Moscovei a retras aproximativ doi kilometri o brigadă de infanterie, o unitate militară rusă, de pe linia frontului, la periferia oraşului Bahmut, anunţă autorităţile militare ucrainene, informează agenţia Reuters, potrivit antena3.ro.

Colonelul Oleksandr Syrskyi, şeful Forţelor Terestre ucrainene, a declarat că unităţile ruse din anumite zone s-au retras circa doi kilometri, ca rezultat al contraatacurilor.

Moscova nu a făcut niciun comentariu referitor la retragerea Brigăzii 72 din zone situate la periferia oraşului Bahmut. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Trupele ucrainene sapă tranșee la periferia orașului Bahmut

Trupele ucrainene sapă intens tranșee la periferia orașului Bahmut pentru a rezista în fața ofensivei sporite a forțelor ruse.

Sâmbătă (4 martie) s-au auzit explozii la periferia localității ucrainene Bahmut, în timp ce soldații săpau tranșee.

Trupele Ucrainei se confruntă cu o presiune din ce în ce mai puternică din partea forțelor ruse, au declarat serviciile de informații militare britanice, luptele având loc în și în jurul orașului de est, potrivit Reuters.

Trupele ucrainene sapă tranșee la Bahmut și se aduc și unități de elită în zonă după ce rușii au avansat către nord

Ucraina consolidează zona cu unități de elită, în timp ce armata rusă obișnuită și forțele grupului militar privat rus Wagner au făcut noi progrese în suburbiile de nord ale orașului Bahmut, a declarat Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic de informații pe Twitter.

Flăcările au cuprins orașul Bahmut în timp ce atacul rusesc se intensifică

Flăcările cuprind tot mai mult din orașul Bahmut, din regiunea Donețk, în timp ce atacul rusesc asupra acestuia se intensifică.

Videoclipul surprins luni (27 februarie) arată pagubele cauzate clădirilor de loviturile din orașul Bahmut din prima linie, în regiunea Donețk din Ucraina.

Locuitorii din zonă pot fi văzuți mergând pe străzi pe lângă clădirile distruse, în timp ce în fundal sunau explozii puternice și lupte de armă.

Forțele ruse au continuat marți (28 februarie) drumul lor început de câteva săptămâni pentru a încercui și captura orașul Bahmut, unde comandantul forțelor terestre ale Ucrainei a descris situația ca fiind „extrem de tensionată”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Negocierile de aderare la UE ale Ucrainei și Republicii Moldova încep la 25 iunie

Negocierile pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE încep la data de 25 iunie 2024, a anunțat Cristina Gherasimov, vicepremier al Republicii Moldova...

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...
Ultima oră
Pe aceeași temă