28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiTrupele ucrainene sapă tranșee la periferia orașului Bahmut

Trupele ucrainene sapă tranșee la periferia orașului Bahmut

Trupele ucrainene sapă intens tranșee la periferia orașului Bahmut pentru a rezista în fața ofensivei sporite a forțelor ruse.

Sâmbătă (4 martie) s-au auzit explozii la periferia localității ucrainene Bahmut, în timp ce soldații săpau tranșee.

Trupele Ucrainei se confruntă cu o presiune din ce în ce mai puternică din partea forțelor ruse, au declarat serviciile de informații militare britanice, luptele având loc în și în jurul orașului de est, potrivit Reuters.

Trupele ucrainene sapă tranșee la Bahmut și se aduc și unități de elită în zonă după ce rușii au avansat către nord

Ucraina consolidează zona cu unități de elită, în timp ce armata rusă obișnuită și forțele grupului militar privat rus Wagner au făcut noi progrese în suburbiile de nord ale orașului Bahmut, a declarat Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic de informații pe Twitter.

Flăcările au cuprins orașul Bahmut în timp ce atacul rusesc se intensifică

Flăcările cuprind tot mai mult din orașul Bahmut, din regiunea Donețk, în timp ce atacul rusesc asupra acestuia se intensifică.

Videoclipul surprins luni (27 februarie) arată pagubele cauzate clădirilor de loviturile din orașul Bahmut din prima linie, în regiunea Donețk din Ucraina.

Locuitorii din zonă pot fi văzuți mergând pe străzi pe lângă clădirile distruse, în timp ce în fundal sunau explozii puternice și lupte de armă.

Forțele ruse au continuat marți (28 februarie) drumul lor început de câteva săptămâni pentru a încercui și captura orașul Bahmut, unde comandantul forțelor terestre ale Ucrainei a descris situația ca fiind „extrem de tensionată”.

Trupele ruse, inclusiv luptători mercenari din Grupul Wagner, încearcă să taie liniile de aprovizionare ale apărătorilor ucraineni către oraș, locul unora dintre cele mai sângeroase bătălii ale războiului, și să îi oblige să se predea sau să se retragă.

Zelenski recunoaște că situația trupelor sale la Bahmut devine foarte dificilă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis luni seara că situaţia trupelor sale în jurul oraşului Bahmut, în estul ţării, devine foarte dificilă, relatează AFP şi Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă