9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăInternaționalUcraina și Rusia se acuză reciproc de atacuri anticipate de Anul Nou

Ucraina și Rusia se acuză reciproc de atacuri anticipate de Anul Nou

Bombardamentele efectuate de Ucraina asupra orașului Donețk au ucis patru persoane, a declarat un oficial rus instalat în regiunea estică a Ucrainei, în timp ce atacurile aeriene ale Rusiei asupra mai multor regiuni ucrainene au ucis cel puțin o persoană, au declarat oficiali locali, transmite Reuters.

Treisprezece persoane au fost de asemenea rănite în “bombardamentele grele” efectuate de forțele ucrainene asupra centrului Donețk, a scris Denis Pușilin, șeful regiunii Donețk, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Într-o declarație, Ministerul rus de Externe a calificat bombardamentul din Donețk drept un “act terorist” care, potrivit acestuia, a vizat infrastructura civilă.

Separat, o persoană a fost ucisă de un bombardament în regiunea de frontieră rusă Belgorod, a declarat guvernatorul local pe Telegram.

De partea ucraineană, o persoană a fost ucisă și nouă rănite într-un atac cu drone rusești asupra portului sudic Odesa, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii, pe Telegram.

Oficialii din regiunea vestică ucraineană Lviv, care se învecinează cu Polonia, au declarat că un atac aerian rusesc la începutul anului nou a avariat o clădire universitară din orașul Dubliany și a deteriorat un monument dedicat unui comandant al Armatei Insurgente Ucrainene (UPA) din anii 1940 la periferia orașului Lviv.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că atacul aerian al Rusiei a vizat, de asemenea, regiunile Mykolaiv și Dnipro.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...
Ultima oră
Pe aceeași temă