6.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUcraina înlătură monumentele din epoca sovietică

Ucraina înlătură monumentele din epoca sovietică

Oficialii din Ucraina au continuat sâmbătă cu o campanie de îndepărtare a monumentelor din epoca sovietică, în timp ce autoritățile din capitala ucraineană Kiev au demontat o statuie a unui comandant al Armatei Roșii de pe un bulevard central, potrivit Reuters.

Consilierul municipal din Kiev, Leonid Yemets, a declarat pentru Reuters că statuia lui Mykola Shchors, un comandant de infanterie sovietic, în timpul războiului civil rus, va fi mutată într-un muzeu.

Ucraina și-a dublat eforturile de a șterge toate urmele stăpânirii ruse pe fondul unei invazii pe scară largă a trupelor de la Kremlin, care se apropie acum de cei doi ani de când a început.

Muncitorii municipali au ridicat sâmbătă (9 decembrie) cu atenție statuia uriașă a lui Mykola Schors, un comandant de infanterie sovietic, în timpul Războiului Civil din Rusia, de pe piedestal.

Structura ocupase un loc proeminent pe o arteră centrală numită după poetul național al Ucrainei.

Privitorii s-au oprit să privească și să fotografieze în timp ce o macara uriașă cobora Schor-ul călăreț pe un camion plat.

Mii de străzi și așezări au fost, de asemenea, redenumite în ultimii ani, ca parte a unei campanii de decomunizare lansată după Revolta din Maidan, din 2014, care a răsturnat un lider pro-rus.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului...

Gheboasă, audiat la DIICOT Dâmbovița într-un dosar de droguri

Gheboasă, în acte Gabriel Gavriș, prins cu droguri, a fost adus la audieri, vineri seara, la DIICOT Dâmbovița. Surse judiciare au precizat că...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă