17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina declară că a respins peste 4500 de atacuri cibernetice rusești în...

Ucraina declară că a respins peste 4500 de atacuri cibernetice rusești în 2022

Serviciile de securitate cibernetică din Ucraina au neutralizat peste 4500 de atacuri cibernetice rusești împotriva ţării de la începutul anului, a acuzat luni un oficial ucrainean, relatează AFP.

Într-un interviu acordat canalului de televiziune “My-Ukraine”, Ilia Vitiuk, şef al departamentului de securitate cibernetică din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU), “ţara agresoare lansează în medie peste zece atacuri cibernetice pe zi. Din fericire, societatea ucraineană nici măcar nu ştie de o mare parte dintre ele”, potrivit agerpres.ro.

Ucraina a neutralizat peste 4500 de atacuri cibernetice rusești, numărul lor crescând de la an la an din 2014 încoace

“Am intrat în 2022 cu opt ani de experienţă de război hibrid. (…) În momentul invaziei, eram deja pregătiţi pentru cele mai rele scenarii”, a adăugat el.

Potrivit sursei citate, aproape 800 de atacuri cibernetice au fost înregistrate în 2020, peste 1.400 în 2021, iar în 2022 acest număr s-a triplat.

Atac cibernetic „de mare anvergură” în Ucraina. Site-urile băncilor și mai multor ministere au căzut

Mai multe site-uri web ale guvernului ucrainean au căzut ca urmare a unui atac cibernetic, a declarat un oficial ucrainean. Un atac DDoS este atunci când un hacker inundă rețeaua sau serverul unei victime cu trafic, astfel încât alții nu pot să-l acceseze. Sursa atacului nu este încă confirmată, scrie CNBC.

Mai multe site-uri web ale guvernului ucrainean au căzut ca urmare a unui atac cibernetic, a declarat Mykhailo Fedorov, șeful Ministerului Transformării Digitale din Ucraina, pe canalul său Telegram.

Atacul, care a afectat și unele bănci, a început în jurul orei 16.00, ora locală, potrivit lui Fedorov. El nu a spus ce bănci au fost atacate sau care a fost amploarea pagubelor.

Site-urile web ale Ministerului de Externe al Ucrainei și site-ul Parlamentului au fost printre cele atacate. Site-urile guvernamentale au fost offline, deoarece oficialii încercau să schimbe traficul în altă parte pentru a minimiza daunele, a spus el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Beneficiile săpunurilor naturale bio antiacneice

Acneea reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni dermatologice, afectând milioane de persoane la nivel global, indiferent de vârstă sau gen. Caracterizată prin...

Plângere penală pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin

Un cetățean care se prezintă “militant civic” a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pe numele primarului din Drobeta Turnu Severin, Marius...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă