17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUcraina crede că serviciile secrete din Belarus au fost în spatele atacurilor...

Ucraina crede că serviciile secrete din Belarus au fost în spatele atacurilor cibernetice de mare amploare

Ucraina crede că un grup de hackeri care au legătură cu serviciile secrete din Belarus a efectuat un atac cibernetic care a lovit site-urile web ale guvernului ucrainean săptămâna aceasta, a declarat un înalt oficial de securitate ucrainean, potrivit Reuters.

Serhiy Demedyuk, secretar adjunct al Consiliului de Securitate Națională și Apărare, a declarat pentru Reuters că Ucraina a dat vina pentru atacul de vineri – care a atacat site-urile guvernamentale cu mesaje de amenințare – pe un grup cunoscut sub numele de UNC1151.

„Credem în mod preliminar că grupul UNC1151 ar putea fi implicat în acest atac”, a spus el.

Comentariile sale oferă prima analiză detaliată a Kievului asupra presupusilor vinovați din spatele atacului cibernetic asupra zeci de site-uri web. Oficialii au spus vineri că Rusia a fost probabil implicată, dar nu au oferit detalii. Belarus este un aliat apropiat al Rusiei.

Atacul cibernetic a împrăștiat mesaje de avertisment pe site-urile web: „Să vă temeți și să vă așteptați la ce este mai rău”. Aceste mesaje au venit într-un moment în care Rusia a adunat trupe în apropierea granițelor cu Ucraina, iar Kievul și Washingtonul se tem că Moscova plănuiește un nou asalt militar asupra Ucrainei.

Rusia a respins aceste acuzații ca fiind „nefondate”.

Demedyuk , adjunct al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare Ucraina, a declarat: „Acesta este un grup de spionaj cibernetic afiliat serviciilor speciale ale Republicii Belarus”.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 90: Lavrov spune că Moscova nu este sigură că are nevoie de relațiile cu Occidentul

UPDATE, ora 14:40: Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, l-a atacat pe Vladimir Putin în timpul ședinței de judecată în care a fost audiat prin videoconferință direct...

Viktor Orban declară stare de urgență pentru efectele războiului din Ucraina

Premierul ungar Viktor Orban a declarat marți o a doua stare de urgență, de data aceasta susținând că este necesar pentru a face față...

Minciunile războiului, doar din “surse oficiale”

Oare dorește cineva să se afle adevărul despre războiul din Ucraina? Cu siguranță, nu există părți interesate, ci doar acțiuni de propagandă. Cancelariile occidentale...
Ultima oră
Pe aceeași temă