19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina a masat trupe la granița cu Republica Moldova pentru a preveni...

Ucraina a masat trupe la granița cu Republica Moldova pentru a preveni o eventuală lovitură de stat a Rusiei

Ucraina a trimis trupe la granița cu Republica Moldova pentru a preîntâmpina o eventuală lovitură de stat a Rusiei aici.

Mai mulţi cetăţeni rusofili din Republica Moldova sunt bănuiţi că fac parte din grupul Wagner. Potrivit informaţiilor dezvăluite de premierul Dorin Recean şi preşedintele Maia Sandu, Rusia plănuieşte o lovitură de stat în Republica Moldova pentru a captura Aeroportul Internaţional din Chişinău şi a asigura coridor de aprovizionare cu muniţie şi provizii pentru trupele din Transnistria ca să atace Moldova.

Scopul final al lui Putin este să deschidă un front nou în sudul Ucrainei pentru a ocupa oraşul portuar Odesa, folosindu-se de grupul paramilitar Wagner şi trupele din Transnistria, conform aradon.ro.

Armata din Transnistria (controlată de o conducere pro-rusă care şi-a declarat separarea de Moldova din 1990, proclamându-se drept Republica Moldovenească Nistreană) este compusă din 5,500 de militari activi şi mai are 20,000 de rezervişti.

Ucraina a trimis trupe la granița cu Republica Moldova după ultimele informații care arată că mișcările rusofile plănuiesc înlăturarea Maiei Sandu

Publicaţia Visegrad 24 a anunţat că Ucraina a trimis trupe la graniţa cu Republica Moldova, în contextul tensiunilor create de mişcările rusofile ce plănuiesc să răstoarne conducerea democratică a preşedintelui Maia Sandu.


Preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, a dezvăluit informaţia că serviciile ruseşti şi regimul putinist încearcă să orchestreze o lovitură de stat împotriva guvernului de la Chişinău. De asemenea, se declară solidar cu Maia Sandu în eforturile ei pentru democratizarea şi integrarea euroatlantică a Republicii Moldova.

În seara zilei 21 februarie, aflat în vizită în Polonia, preşedintele american Joe Biden a cerut un rând de aplauze pentru Maia Sandu şi Republica Moldova, întărind în acelaşi timp, angajamentul pentru securitatea colectivă a Europei în faţa agresiunii ruse.

Ulterior, Joe Biden s-a întâlnit cu Maia Sandu şi a reafirmat susţinerea Statelor Unite ale Americii pentru suvernitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...

Condiția lui Iohannis pentru a ceda Ucrainei un sistem Patriot. România oferă sprijin militar Ucrainei doar dacă nu afectează propria apărare

Președintele Iohannis spune că ar fi acceptat, în principiu, cererea președintelui Biden ca România să cedeze Ucrainei unul dintre sistemele sale antiaeriene Patriot, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă