25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăPoliticăTudor Chirilă o laudă pe Clotilde Armand: "A făcut un gest normal......

Tudor Chirilă o laudă pe Clotilde Armand: “A făcut un gest normal… a suspendat niște terase din Herăstrău”

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Tudor Chirilă de la trupa Vama Veche o laudă pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București. El susține că a luat decizia corectă de a suspenda câteva terase din Herăstrău.

“Clotilde Armand a făcut un gest normal pe care trebuia să-l facă demult. A suspendat niște terase din Herăstrău. Nu știu dacă asta o să rezolve problema pentru că noi nu trăim într-o țară normală. Într-o țară normală primarii din trecut nu ar fi permis dezvoltarea unui hub de discoteci într-un parc monument istoric sau într-un parc, punct. Într-o țară normală diversele categorii de cetățeni trăiesc ÎMPREUNĂ, nu unii contra altora. Într-o țară normală ți se predă la școală că libertatea ta se poate întinde până acolo unde începe libertatea sau confortul altuia.

Mai grav e că am ajuns să dezbatem normalitatea în sensul în care fiecare a ajuns să justifice orice. Băi, nene, am înebunit? Nu e de bun simț să înțelegi că business-ul tău nu e NORMAL să se clădească pe disconfortul unei comunități întregi?

E de notorietate că la orice închiriere de proprietate prin Airbnb se stipulează clar la majoritatea gazdelor: no party. Asta nu doar pentru că le e frică că le distrugi casa (sunt apărați de contract), dar mai ales că multe proprietăți trebuie să respecte liniștea vecinilor. Dar, na, noi suntem în țara lui “parchez cinci minute și blochez intersecția pentru că sunt barosan”

Nu e normal să dezbatem ceva ce ar trebui să fie limpede ca lumina zilei, dar sindromul Herăstrău este reprezentativ pentru tot ce se întâmplă în societatea noastră: a ajuns normalitate să nu avem spitale, să nu avem autostrăzi, să nu avem servicii medicale, să nu avem școli și educație, să nu avem poliție și instituții care să aplice legea iar banii destinați tuturor acestor lucruri pe care nu le avem să fie prăduiți de barosani, de mafia politică, aceeași mafie care protejează și “terasele” din Herăstrău. Aceeași mafie care face posibil ca o judecătoare din București să nu poată justifica o avere de 6 milioane de euro.

Când am scris despre zgomotul din Herăstrău ăia de la Digi au încercat să facă o știre în care vezi Doamne eu mă luam de Nicușor Dan așa, în nume propriu (titlul: “Nicușor Dan, după ce Tudor Chirilă s-a plâns de gălăgia din Herăstrău: Se vor schimba lucrurile cu noua conducere a Poliţiei Locale”)

Când o comunitate care reprezintă mii de cetățeni din zona Domenii a făcut publică problema Herăstrău nu a fost băgată în seamă de nicio televiziune. Eu eram bun de niscaiva audiență cu un titlu derutant, de tip clickbait. Adevărul e că am decis să nu am o casă proprietate personală în București exact din motivul care frustrează mii de cetățeni din proximitatea Herăstrăului și din țara asta: autorităților nu le pasă de oameni, nu avem asta înregistrat pe hard discurile noastre interne. Nu ni se predă la școală, ăia care mai vor învață pe pielea lor să le pese de ceilalți. Când devii autoritate publică cu atât mai mult ar trebui să-ți pese de oamenii care te-au pus acolo. Pentru că numirile în instituțiile publice se fac pe criterii politice (rău) și numiții sunt convinși că le datorează asta mafioților, nu cetățenilor care plătesc taxe și din care sunt finanțate și partidele politice (baban, în România).

Frăția barosan-politician e consfințită de sprijinul, suportul autorităților statului eșuat. Un exemplu despre care s-a scris (las link în comentarii) e un domn, Horia Constantinescu, șef la ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului). El n-are decât un offshore în Panama și un mic conflict de interese în sensul în care niște terase din Herăstrău plătesc chirie offshore-ului sus menționat. O bagatelă, nimic complicat, nimic anormal, s-ar bate cu pumnii în piept șefu’ dă la consumatori. Doar că consumatorii noștri sunt mai șmecheri decât ai lor. Noi consumăm distracție, fraierii consumă nesomn. E ok, asta e România și absurditatea asta pe care n-o întâlnești în alte țări din Europa. O Românie hrănită cu nepăsarea noastră, a tuturor”, este mesajul postat de Tudor Chirilă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

Agenția anticorupție din Ucraina investighează o presupusă scurgere de informații

Principalul responsabil anticorupție din Ucraina și-a suspendat vineri adjunctul principal, în timp ce anchetatorii investighează o presupusă scurgere de informații în cadrul unei agenții...
Ultima oră
Pe aceeași temă