20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăȘtirile zileiTot mai multe ciocniri din cauza unui recensământ amânat în Bolivia

Tot mai multe ciocniri din cauza unui recensământ amânat în Bolivia

Manifestațiile și tot mai multe ciocniri din cauza unui recensământ amânat au fost violente vineri (11 noiembrie) în cel mai mare oraș din Bolivia, Santa Cruz, marcând trei săptămâni de proteste.


Santa Cruz, un centru agricol relativ bogat și bastion al opoziției, s-a oprit în ultimele zile din cauza grevei generale care a cerut autorităților să organizeze un recensământ anul viitor, înainte de alegerile din 2025, potrivit Reuters.


Protestatarii s-au ciocnit cu forțele de ordine trimise de guvern, incidente care au implicat cocktailuri Molotov, motociclete, petarde, pietre și bastoane.

Tot mai multe ciocniri din cauza unui recensământ amânat în Bolivia au cuprins cel mai mare oraș, Santa Cruz, afectând diverse facilități


Manifestanții au incendiat facilitățile Federației Muncitorilor Agricoli din Santa Cruz, iar un demonstrant a fost dus la un centru medical după ce a leșinat din cauza gazelor lacrimogene.


Cele trei săptămâni de proteste au făcut patru morți și peste 170 de persoane au fost rănite, a informat guvernul.

Bolivia: Ploile torenţiale au ajutat la stingerea incendiilor de pădure după două luni de infern

Furtunile a ajutat armata boliviană să stingă incendiile din regiunea Chiquitania, care adăposteşte zone întinse de păduri uscate şi unde trăiesc de secole comunităţi indigene.

‘Imaginile din satelit nu mai detectează flăcări sau incendii reactivate’, a declarat Cinthia Asin, un oficial pe probleme de mediu din guvernul provinciei Santa Cruz, o provincie agricolă din estul Boliviei, afectată grav de incendii.

Grupuri indigene au mărşăluit prin provincie, în timp ce vineri în capitală sute de mii de oameni au protestat împotriva răspunsului lent la incendii al guvernului central.

Serviciul naţional de meteorologie a declarat că în Chiquitania nu a fost înregistrat luni niciun incendiu, însă a avertizat că se aşteaptă ca în următoarele zile să revină soarele puternic şi temperaturile ridicate, sporind riscul de incendii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Indemnizațiile pentru adulții și copiii cu handicap grav cresc din iunie

Creșterile vor ajunge la beneficiari odată cu plățile pentru luna iunie. Guvernul era obligat să acorde această creștere având în vedere că trebuie să...

Dănuţ Coman și-a găsit echipă! Va conduce o fostă campioană a României

Dănuţ Coman este noul președinte al formației de ligă secundă C Argeş, după ce Consiliul Local Piteşti a aprobat propunerea făcută de primarul municipiului...

SMIS, stăpâna consultanței mascate în învățământ! Scrie proiecte gratuite și vinde logouri supravaluate

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL au explodat în 2023 după ce a pus mâna pe zeci de contracte de...
Ultima oră
Pe aceeași temă