2.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeȘtirile zileiTineri împotmoliţi cu maşina în zăpadă în Pasul Rotunda

Tineri împotmoliţi cu maşina în zăpadă în Pasul Rotunda

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, cei doi tineri, o fată şi un băiat, în vârstă de 21, respectiv 24 de ani, au susţinut că nu ştiau că această porţiune din DN 17D, care nu este asfaltată, este închisă pe timpul iernii. Ei s-au ghidat după GPS, care le-a sugerat că Pasul Rotunda ar fi drumul cel mai scurt pre casă, dar au rămas împotmoliţi în zăpadă în zona Corbu, la aproximativ 9 kilometri de localitatea Valea Mare.

În încercarea de a ieşi de pe drumul acoperit cu un strat consistent de zăpadă, şoferul a spart rezervorul maşinii, nemaiputând înainta.

Cei doi tineri au sunat la 112 şi au cerut ajutor, în zonă ajungând un echipaj al jandarmilor montani, care la rândul lor au apelat a la o firmă din apropiere pentru a face rost de un utilaj forestier, necesar pentru tractarea maşinii. În cele din urmă, autoturismul avariat a fost dus la un service auto.

Pe drumul de întoarcere, jandarmii au întâlnit şi un autoturism cu numere de Italia care ar fi vrut să parcurgă acelaşi traseu închis din Pasul Rotunda, ocupanţii autoturismului fiind sfătuiţi să aleagă altă rută.

Jandarmii avertizează că zona Munţilor Rodnei se află în această perioadă sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol, iar condiţiile meteo sunt nefavorabile, fiind semnalate ninsori viscolite şi un strat de zăpadă deja depus de aproximativ jumătate de metru.

Cele mai citite

Henry Kissinger, unul dintre cei mai iluștri diplomați americani din ultimul secol a murit

Henry Kissinger, unul dintre cei mai iluștri diplomați americani a încetat din viață la vârstă de 100 de ani. Anunțul a fost...

România a urcat în clasamentul FIFA. Ce loc ocupă acum tricolorii

Naţionala României a urcat cinci locuri faţă de luna trecută şi ocupă poziţia a 43-a în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) publicat joi. Tricolorii...

MAE avertizează că de joi în Italia sunt organizate greve în sectorul feroviar

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) informează că, începând de joi, 30 noiembrie, în Italia sunt organizate greve naţionale în sectorul transportului feroviar, potrivit stirileprotv.ro. Greva este valabilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă