17.8 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăPoliticăTimișoara va avea o centură feroviară

Timișoara va avea o centură feroviară

Timișoara va avea o centură feroviară. Aceasta e decizia Consiliul Județean Timiș. Forul județean își propune realizarea unei centuri feroviară a orașului Timișoara, în acest scop fiind lansată licitația publică pentru stabilirea firmei care va face studiul de fezabilitate. Se intenționează scoaterea din oraș a transportului de marfă. Mai exact, CJ Timiș își propune să realizeze un traseu de cale ferată cu racord la magistrală la Remetea Mare, trecând prin Ghiroda, Giarmata, Pișchia, Sânandrei și racord la linia Ronaț – Arad, anunță Ziua de vest.

Conform studiului de piață realizat, valoarea estimată a contractului este de 9.800.000 lei, la care se adaugă 2.352.000 lei TVA, valoarea totală fiind de 12.152.000 lei cu TVA, din care 800.000 pentru anul 2022.

Timișoara va avea o centură feroviară

Firmele interesate de realizarea documentației pot depune oferte până pe 20 iulie. Câștigătorul licitației va avea la dispoziție 12 luni pentru predarea studiului de fezabilitate.

citește și: Puneți soldele și băștile pe masă!

„Realizarea unei centuri feroviare, în special pentru transportul de marfă, având în vedere și interconectarea Aeroportului Internațional Traian Vuia cu magistrala 900, contribuie la eliminarea blocajelor și a disconfortului creat de traversarea trenurilor de marfă prin centrul Timișoarei. Magistrala 900 de cale ferată, al cărui traseu este București Nord – Roșiori – Craiova – Filiași – Caransebeș – Timișoara Nord, străbate teritoriul județului pe relația Lugoj – Timișoara. Aceasta face parte din Coridorul IV Pan European.

Ca politică de transport alternativ, în condițiile creșterii traficului rutier, transportul pe calea ferată reprezintă un segment foarte important atât pentru dezvoltarea periurbană, cât și pentru economia zonei”, au transmis, vineri, reprezentanții administrației județene.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

O nouă criză bancară? Mesajul Băncii Centrale Europene

Recentul colaps al băncii americane Silicon Valley Bank (SVB) şi criza de la banca elveţiană Silicon Valley Bank (SVB) au declanşat îngrijorări cu privire...

La 27 martie se împlinesc 105 ani de la unirea Basarabiei cu România. Președinții Camerelor Parlamentului, Alina Gorghiu și Marcel Ciolacu, merg la Chișinău

Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului, și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, merg la Chișinău în ziua de 27 martie 2023, când se împlinesc...

Rusia va instala rachete nucleare în Belarus

Rusia va instala rachete nucleare în Belarus, deci mult mai aproape de centrul și vestul Europei, anunță presa de stat de la Moscova, citând...
Ultima oră
Pe aceeași temă