5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalTikTok va verifica conturile politice în SUA și va interzice strângerea de...

TikTok va verifica conturile politice în SUA și va interzice strângerea de fonduri pentru campanii electorale

TikTok va începe să verifice conturile care aparțin departamentelor guvernamentale, politicienilor și partidelor politice din SUA și va interzice videoclipurile care au ca scop strângerea de fonduri pentru campanii, a anunțat aplicația.

Măsura vine în contextul în care TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, și alte platforme de socializare fac eforturi pentru a limita dezinformarea politică înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului din SUA din noiembrie, după ce ani de zile au fost criticate pentru că au permis ca astfel de conținut să înflorească pe serviciile lor, notează Reuters.

Conturile politice pot trimite o cerere de verificare, a precizat TikTok, iar compania va lucra, de asemenea, pentru a confirma autenticitatea profilurilor despre care crede că aparțin unor politicieni sau partide politice.

Un cont verificat, indicat printr-o bifă albastră pe TikTok și pe alte platforme precum Twitter, înseamnă că platforma a confirmat proprietatea contului.

TikTok s-a confruntat de mult timp cu un control din partea legislatorilor americani, care au pus sub semnul întrebării măsurile de protecție a datelor utilizatorilor de către aplicația deținută de chinezi. Aplicația a încercat, de asemenea, să își păstreze imaginea pentru videoclipuri de dans și scenete de comedie și a interzis publicitatea politică din 2019.

Pentru a ajuta la aplicarea interdicției, conturile care aparțin politicienilor și partidelor vor fi împiedicate automat să acceseze funcțiile de publicitate, a scris TikTok într-o postare pe blog.

TikTok a precizat că își va actualiza politicile pentru a interzice strângerea de fonduri pentru campanii. Conținutul care va fi interzis în conformitate cu noua politică include videoclipuri ale politicienilor care solicită donații sau ale partidelor politice care îndrumă utilizatorii să facă o donație pe site-ul lor.

De asemenea, conturilor le va fi interzis să folosească funcțiile de obținere a banilor disponibile pentru influenceri în aplicație, cum ar fi plățile digitale și cadourile.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România caută soluții pentru securitatea la Marea Neagră la Ankara

România a fost constant preocupată să identifice soluții pentru a spori securitatea la Marea Neagră, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o...
00:01:01

Fanii Spaniei au reacţionat după ce Marocul a eliminat echipa lor de la Cupa Mondială

Fanii Spaniei au fost lăsați în lacrimi marți (6 decembrie) după ce echipa lor a ieșit de la Cupa Mondială, la penalty-uri în fața...

În atacul asupra Congresului SUA din ianuarie 2021 se anunță și alte inculpări

Grupul de parlamentari americani care anchetează atacul împotriva Congresului SUA desfăşurat de partizani ai lui Donald Trump va recomanda mai multe inculpări, a anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă