22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăLifestyle"The Shining" Shelley Duvall a murit în somn

„The Shining” Shelley Duvall a murit în somn

Actrița americană Shelley Duvall, faimoasă pentru interpretarea sa din filmul renumit al regizorului Stanley Kubrick, „The Shining” (1980), a murit în somn, la vârsta de 75 de ani.

Actrița versatilă, de asemenea memorabilă în filmele „McCabe & Mrs. Miller”, „Nashville”, „Popeye” și „3 Women”, a produs și serii TV pentru copii.

Shelley Duvall, cu ochi mari și expresivi, și o siluetă subțire ca o creangă, care a jucat în șapte filme regizate de mentorul ei, Robert Altman, și a evitat securea maniacului Jack Nicholson în filmul „The Shining” al lui Stanley Kubrick, a decedat joi. Avea 75 de ani.

Duvall a murit în somn din cauza complicațiilor diabetului la locuința ei din Blanco, Texas, a declarat purtătorul de cuvânt Gary Springer pentru The Hollywood Reporter.

Draga, dulcea și minunata mea parteneră de viață și prietenă ne-a părăsit. Prea multă suferință în ultima vreme, acum este liberă. Zboară departe, frumoasa Shelley,

a spus Dan Gilroy, partenerul ei de viață din 1989.

Shelley Duvall a fost una dintre cele mai distinctive și versatile actrițe americane, cunoscută pentru rolurile sale unice și memorabile din anii 1970 și 1980.

Născută pe 7 iulie 1949, în Houston, Texas, Shelley Duvall a avut o carieră remarcabilă care a strălucit în diverse genuri cinematografice, de la comedii și drame, la filme de groază și fantezie.

Duvall a fost descoperită de regizorul Robert Altman la începutul anilor 1970, ceea ce a dus la debutul ei în filmul „Brewster McCloud” (1970).

Colaborarea ei cu Altman a continuat și în alte filme, cum ar fi „McCabe & Mrs. Miller” (1971), „Thieves Like Us” (1974) și „Nashville” (1975).

Talentul ei unic și prezența sa distinctă pe ecran au fost rapid recunoscute, culminând cu premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes pentru rolul ei din „3 Women” (1977).

„The Shining” și alte roluri emblematice ale lui Shelley Duvall

Unul dintre cele mai notabile roluri ale lui Duvall a fost cel al lui Wendy Torrance în clasicul film de groază „The Shining” (1980), regizat de Stanley Kubrick.

Performanța ei intensă și vulnerabilitatea afișată în fața camerei au lăsat o impresie de neuitat, transformând-o într-o icoană a genului horror.

De asemenea, Shelley Duvall a jucat rolul Olive Oyl în adaptarea cinematografică a desenului animat „Popeye” (1980), alături de Robin Williams.

Carisma și interpretarea ei au adus personajului o autenticitate aparte, contribuind la succesul filmului.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă