34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalTensiuni la granița dintre Polonia și Belarus pe măsură ce sosesc mai...

Tensiuni la granița dintre Polonia și Belarus pe măsură ce sosesc mai mulți migranți

Zeci de oameni se înghesuiau lângă un gard de sârmă ghimpată de-a lungul graniței cu Belarus, așteptând o șansă de a-l escalada pentru a se îndrepta spre vest, în Polonia, transmite Reuters.

De cealaltă parte, polițiști de frontieră și soldați polonezi urmăreau îndeaproape grupul, în majoritate tineri din Orientul Mijlociu, unii dintre ei având tăieturi de la sârma ghimpată.

Tensiunile legate de migrație sunt din ce în ce mai proeminente în Europa, în timp ce partidele de extremă dreapta care cer controale mai stricte se confruntă cu mișcările centriste în alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc duminică în Polonia.

Aici, această confruntare are o margine geopolitică suplimentară. Polonia și Uniunea Europeană au acuzat Belarus și Rusia că încearcă să răspândească haosul din 2021, împingând migranții peste graniță în ceea ce Varșovia numește un „război hibrid”. Minsk și Moscova au respins acuzațiile.

Numărul migranților a crescut în ultima vreme, potrivit cifrelor guvernului polonez.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă