23.9 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiTeleviziunea pakistaneză a fost zguduită de cutremurul din Afganistan

Televiziunea pakistaneză a fost zguduită de cutremurul din Afganistan

Televiziunea pakistaneză a fost zguduită serios de cutremurul din Afganistan ce a avut o magnitudine de 6,5 pe scara RICHTER.

Transmisiunile în direct la televiziune au fost întrerupte marți (21 martie) când efectele unui cutremur cu magnitudinea 6,5 în Afganistan s-au simțit în Pakistan.

O prezentatoare de pe canalul pașto Mashriq TV a părut să rămână calmă în timp ce a continuat să anunțe că un cutremur puternic zguduia Peshawar și zonele învecinate, potrivit Reuters.

Televiziunea pakistaneză a fost zguduită de cutremurul din Afganistan

Cel puțin 13 persoane au murit și peste 90 au fost rănite în Pakistan și Afganistan, după un cutremur cu magnitudinea 6,5 care a avut loc marți seara, au declarat oficiali guvernamentali.

Cel puțin nouă persoane au fost ucise și 44 au fost rănite în nord-vestul Pakistanului, a declarat un oficial guvernamental pakistanez, iar spitalele din nordul provinciei Khyber Pakhtunkhwa au fost puse în stare de urgență peste noapte.

Cutremur de 6,5 grade în Afganistan. Seismul s-a resimțit și în India și Pakistan

Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs marţi seara în nordul Afganistanului, fiind resimţit puternic şi în nordul Pakistanului vecin, a informat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

Institutul seismologic american (USGS) a anunţat de asemenea că magnitudinea cutremurului, resimţit şi în capitala Indiei, New Delhi, a fost de 6,5.

Seismul s-a produs la o adâncime de 194 km, iar epicentrul său a fost localizat în lanţul muntos Hindukuş (Hindu Kush), lângă provincia Badakhshan, în nordul Afganistanului.

Nu se ştie pentru moment dacă seismul a provocat pagube materiale sau victime.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 produs anul trecut în estul Afganistanului a provocat moartea a peste 1.000 de persoane, iar alte zeci de mii au rămas fără adăpost.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă