25 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăInternaționalCutremur de 6,5 grade în Afganistan. Seismul s-a resimțit și în India...

Cutremur de 6,5 grade în Afganistan. Seismul s-a resimțit și în India și Pakistan

Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs marţi seara în nordul Afganistanului, fiind resimţit puternic şi în nordul Pakistanului vecin, a informat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

Institutul seismologic american (USGS) a anunţat de asemenea că magnitudinea cutremurului, resimţit şi în capitala Indiei, New Delhi, a fost de 6,5.

Seismul s-a produs la o adâncime de 194 km, iar epicentrul său a fost localizat în lanţul muntos Hindukuş (Hindu Kush), lângă provincia Badakhshan, în nordul Afganistanului.

Nu se ştie pentru moment dacă seismul a provocat pagube materiale sau victime.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 produs anul trecut în estul Afganistanului a provocat moartea a peste 1.000 de persoane, iar alte zeci de mii au rămas fără adăpost.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Moarte tragică pentru un tânăr român de 32 de ani pe autostrada A14 din Germania

Potrivit poliției, șoferul unei furgonete românești, în vârstă de 32 de ani, a intrat fără să frâneze într-un camion slovac. Tânărul de 32 de...

Buletinele de vot din hârtie care nu zgârie rău ar putea fi reutilizate

Ilustrație: Marian Avramescu Țară prietenoasă cu mediul înconjurător și dedicată reciclării, chiar și în situația în care nu are un Sistem de Granție Returnare...

O celebră insulă italiană a rămas fără turiști din cauza lipsei de apă

Insula italiană Capri a interzis sâmbătă debarcarea turiştilor din cauza lipsei de apă, ca urmare a unor probleme de alimentare de pe continent, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă