3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiTârgul de Crăciun din București se deschide vineri. Ce trebuie să știi

Târgul de Crăciun din București se deschide vineri. Ce trebuie să știi

Târgul de Crăciun din București își deschide porțile vineri, 26 noiembrie, iar locuitorii capitalei îl pot vizita fiecare zi a săptămânii, până la 26 decembrie, când își va închide porțile. Tot vineri, Primăria Capitalei dă startul sărbătorilor de iarnă prin aprinderea iluminatului festiv pe marile bulevarde.  

Primăria Capitalei anunță că vineri, 26 noiembrie, dă startul sărbătorilor de iarnă în Bucureşti. Mai exact, la ora 18.00 se deschide târgul de Crăciun și se aprinde iluminatul festiv pe bulevardele din centrul Capitalei. Conform Primăriei Capitalei, decorațiunile de sărbători sunt montate pe Lascăr Catargiu, Magheru, Kiseleff, Unirii, dar și la Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, rond Piaţa Presei şi rond Beijing.

Târgul de Crăciun din București își deschide porțile. Ce trebuie să știi

Anul 2021 este anul în care ne vom putea bucura din nou de sărbători de iarnă în aer liber. Primăria Capitalei a dat undă verde organizării Târgului de Crăciun, iar orașul va fi împodobit cu beculețe și decorațiuni festive. 

Unde este organizat evenimentul

În perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, Creart deschide târgul simbol al Capitalei – Bucharest Christmas Market, eveniment care îşi propune să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima oraşului.

Cât costă intrarea și care e programul de vizitare 

La târgul de Crăciun din Capitală se va putea intra cu bilet. Acesta costă 7 lei dacă este cumpărat de la ghișeul amplasat la intrarea în Târg și 5 lei dacă îl achiziționezi de pe internet. Biletele sunt disponibile pe Entertix.ro

În ceea ce privește programul de vizitare, copiii cu vârste până în 12 ani vor putea intra gratuit. Intrarea se va face zilnic de luni până vineri, de la 12.00 la 22:00 şi sâmbătă şi duminică de la 10.00 la 22.00.

Ce găsim la Târgul de Crăciun din București?

La târg vom găsi produse artizanale, globuri pictate manual, clopoţei, coroniţe, decoraţiuni şi ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

Bradul care va fi amplasat în Piaţa Universităţii are o înălţime de 15 metri, este reutilizabil, durabil şi ecologic, creat din lemn şi împodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzică ambientală şi momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului.

Evenimentul îi va purta pe cei mici printr-un tărâm de poveste, unde vor putea face plimbări în carusel şi se vor întâlni cu Moş Crăciun şi elfii săi, care vor sosi negreşit în târg, pe 17 decembrie, să le asculte dorinţele.

Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în condiţii speciale, adaptate contextului epidemiologic actual.

Cele mai citite

Omicron: Minimum 3 săptămâni pentru a cunoaște noua variantă COVID

Omicron, noua tulpină a COVID-19, ar putea presupune până la trei săptămâni de analiză a datelor științifice, până a fi formulate primele concluzii, a...

Doi turiști ucraineni atacați de urs lângă Peleș

Doi turiști ucraineni au fost atacați sâmbătă de un urs la Sinaia, în zona castelului Peleș, potrivit informațiilor G4Media.ro. Potrivit ISU Prahova, două persoane din...

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă