28.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoTancurile franceze au ajuns la Grupul de Luptă NATO din România

Tancurile franceze au ajuns la Grupul de Luptă NATO din România

Tancurile franceze Leclerc au fost recepționate în România, urmând a intra în dotarea Grupului de Luptă NATO, cu baza la Cincu (județul Brașov).

Informația privind sosirea în România a tancurilor Leclerc a fost anunțată, la data de 16 noiembrie 2022, de Ambasada Franței la București.

#MissionAigle a recepționat tancurile Leclerc la Voila, județul Brașov 🇷🇴. Ele contribuie la creșterea capacităților operaționale 🇫🇷 în 🇷🇴 și întăresc postura de descurajare și defensivă a Alianței NATO pe flancul estic al Europei”, a postat, pe internet, Ambasada Franței.

Imaginile pe care Ambasada Franței le atașează acestei postări provin de la Statul Major al armatei franceze. În imagini se vede o garnitură de cale ferată în vagoanele căreia se află cel puțin 12 tancuri. Potrivit altor imagini, în gara de la Voila, într-o altă garnitură de tren, au ajuns și vehicule blindate pe roți, 4×4.

Grupul de Luptă NATO din România este condus de Franța. Alături de militari francezi, din această unitate mai fac parte militari belgieni și olandezi. Alianța Atlantică a decis trimiterea unui Grup de Luptă în România după ce Rusia a atacat Ucraina. Războiul din Ucraina a început la 24 februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Multimilionarii Ucrainei, învinși de săracii lui Edi

Înaintea primului meci din Campionatul European, de la München, presa din Ucraina spunea că echipa României este „foarte slabă, formată din jucători de Serie B...

Codurile galben și portocaliu de caniculă, extinse

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări Cod Galben şi Cod portocaliu de căldură extremă, valabile în toată ţara pe parcursul următoarelor două...

Ucraina, la EURO 2024, cu România, precum PNL în coaliția cu PSD: inexistentă pe teren

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, lucrează din greu să-și contureze o imagine de președinte-jucător, constatând un oaresce dor...
Ultima oră
Pe aceeași temă