10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialSute de permise reținute de polițiști în ultimele 24 de ore

Sute de permise reținute de polițiști în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au reţinut 826 de permise de conducere şi au intervenit la peste 2.900 de solicitări ale cetăţenilor. De asemenea, conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), au fost depistate și 16 persoane urmărite naţional sau internaţional.

„La data de 24 februarie, poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 498 de acţiuni şi au intervenit la 2.912 evenimente, dintre care 2.480 au fost sesizate de cetăţeni prin 112. De asemenea, au fost depistate 16 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 44 de măsuri preventive. Pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat 13.238 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.091.703 lei”, a anunțat IGPR, prin intermediul unui comunicat transmis presei.

Potrivit sursei citate, poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 149 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 826 de permise de conducere, dintre care 299 pentru viteză, 121 pentru alcool şi 18 pentru droguri. De asemenea, au fost retrase 419 certificate de înmatriculare.

„Tot ieri, în cadrul acţiunii Blocada, organizată din dispoziţia conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/ combaterea unor situaţii de risc şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, dispozitivele curente au fost suplimentate. Astfel, la nivel naţional, 4.460 de poliţişti şi jandarmi au acţionat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au fost organizate 553 de filtre, în cadrul activităţilor desfăşurate, fiind verificate 10.284 de autovehicule şi legitimate 16.094 de persoane. Acţiunile pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei în trafic au continuat, fiind efectuate 5.980 de testări cu dispozitive etilotest/ alcooltest şi 235 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflaţi sub influenţa substanţelor psihoactive”, mai spune IGPR.

În cadrul acţiunii Blocada, poliţiştii au constatat 55 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 22 de conducere sub influenţa alcoolului şi 12 de conducere sub influenţa drogurilor. Au fost reţinute 479 de permise de conducere, dintre care 67 pentru alcool şi 176 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 222 de certificate de înmatriculare.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă