32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalSummit NATO: punte spre aderarea Ucrainei

Summit NATO: punte spre aderarea Ucrainei

Liderii celor 32 de state membre ale NATO se vor reuni, începând de mâine, pentru trei zile, la Washington, într-un Summit aniversar, 75 de ani de la înființarea Alianței Nord Atlantice.

Surse politice susțin că se va propune „o punte spre aderare” pentru Ucraina, iar liderii vor anunţa măsuri pentru consolidarea apărării aeriene a Kievului, a declarat un oficial american de rang înalt sub acoperirea anonimatului.

„Aliaţii vor reafirma că viitorul Ucrainei este în NATO, vor face noi anunţuri semnificative cu privire la modul în care vom creşte sprijinul militar, politic şi financiar al NATO pentru Ucraina. Aceasta face parte din puntea Ucrainei către NATO”,

a declarat oficialul reporterilor, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă