25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalSUA: Google va șterge datele din istoricul de localizare pentru vizitele la...

SUA: Google va șterge datele din istoricul de localizare pentru vizitele la clinicile de avorturi

Google va șterge datele de localizare care arată când utilizatorii vizitează o clinică de avorturi, a declarat vineri compania, după ce a fost îngrijorată că o urmă digitală ar putea informa forțele de ordine dacă o persoană întrerupe ilegal o sarcină, notează The Guardian.

Pe măsură ce legile statale care limitează avorturile s-au impus după ce Curtea Supremă a SUA a decis luna trecută că acestea nu mai sunt garantate de Constituție, industria tehnologică s-a temut că poliția ar putea obține mandate în urma istoricului de căutare al clienților, geolocalizare și alte informații care dezvăluie planurile de sarcină.

Compania a precizat că istoricul de localizare al unui cont Google este dezactivat în mod implicit.

Începând cu următoarele săptămâni, pentru cei care folosesc istoricul locației, inclusiv centre de fertilitate, clinici de avort și centre de tratare a dependenței, vor fi șterse la scurt timp după vizită.

Un purtător de cuvânt al Google nu a răspuns imediat la modul în care compania va identifica astfel de vizite sau dacă toate datele aferente vor fi șterse de pe serverele sale.

Google este prima companie tehnologică care a spus public cum va trata datele utilizatorilor ca răspuns la îngrijorările legate de hotărârea judecătorească și de modul în care acestea pot fi transformate în arme și impuse de forțele de ordine.

Separat, compania și-a actualizat vineri politica pentru a desemna agenții de publicitate din SUA ca fiind furnizori de avorturi, chiar dacă aceștia distribuie pastile prin poștă după o consultație virtuală, dar nu dispun de facilități proprii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:59

VIDEO: Britanicii renunță la animalele lor de companie din cauza creșterii costurilor de trai

Cea mai mare presiune asupra nivelului de trai, cel puțin din anii 1960 încoace, îi forțează pe mulți proprietari de animale de companie din...

Noua idee a lui Kissinger: Ucraina ar trebui tratată ca membru NATO

Henry Kissinger a declarat într-un interviu acordat Wall Street Journal că, după modul în care Rusia s-a comportat în Ucraina, "acum consider că Ucraina trebuie să...
00:01:08

VIDEO: Ierusalim – Atac armat asupra unui autobuz plin cu evrei

Un bărbat înarmat a rănit duminică șapte persoane care se aflau la bordul unui autobuz ce transporta evrei în Orașul Vechi din Ierusalim, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă