-0.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeInternaționalSUA cer clarificări după declaraţiile lui Netanyahu potrivit cărora Israelul va deţine...

SUA cer clarificări după declaraţiile lui Netanyahu potrivit cărora Israelul va deţine controlul de securitate în Gaza după război – presă

Statele Unite au cerut clarificări cu privire la comentariile premierului Benjamin Netanyahu, făcute sâmbătă, potrivit cărora Israelul va deţine responsabilitatea securităţii în Fâşia Gaza, pentru o perioadă nedeterminată, după ce se va încehia războiul împotriva grupării teroriste Hamas, relatează The Times of Israel.

Solicitarea de clarificări a fost anunţată pentru prima dată de postul public de televiziune Kan, iar un oficial american a confirmat informaţia pentru The Times of Israel.

Într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă seara şi transmisă în direct la televiziune, Netanyahu a spus că Israelul se opune revenirii Autorităţii Palestiniene în Gaza după război – deşi se pare că acesta este un obiectiv urmărit de Washington. Netanyahu a argumentat că Autoritatea Palestiniană este o entitate ce insuflă copiilor ideea de a elimina Israelul, susţine terorismul şi nu a condamnat masacrele din 7 octombrie ale Hamas, care au declanşat războiul în curs.

Vineri, Netanyahu a declarat că armata israeliană va rămâne să controleze Fâşia Gaza după încheierea războiului actual şi nu se va baza pe forţele internaţionale pentru a supraveghea securitatea de-a lungul frontierei.

De asemenea, săptămâna trecută Netanyahu a declarat pentru ABC News că Israelul va avea “responsabilitatea generală de securitate” asupra Fâşiei Gaza “pentru o perioadă nedeterminată” după încheierea războiului împotriva Hamas.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia...
Ultima oră
Pe aceeași temă