8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalSUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat miercuri CNN.

Potrivit actului de acuzare, soldații ruși l-au răpit pe american din locuința sa din satul ucrainean Mylove, conform ziarulprofit.ro.

Soldații l-ar fi bătut și torturat pe american într-un complex militar rusesc, unde a fost reținut timp de 10 zile, în aprilie 2022.

După ce l-au răpit, soldații ruși l-ar fi dezbrăcat pe american, i-ar fi legat mâinile la spate și l-ar fi bătut cu pumnii, picioarele și cu patul armelor.

În timp ce era sechestrat de soldații ruși, americanul ar fi fost torturat de cei patru inculpați și de alți complici nenominalizați în timpul a cel puțin două sesiuni de interogatoriu.

Aceștia l-au dezbrăcat, l-au bătut crunt și l-au fotografiat, potrivit actului de acuzare.

ONU crede că bombardarea taberei de refugiați de la Jabaliya din Gaza constituie crimă de răboi

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a declarat miercuri că bombardarea de către Israel a taberei de refugiaţi palestinieni de la Jabaliya din Fâşia Gaza ar putea constitui crimă de război, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

“Având în vedere numărul mare de victime civile şi amploarea distrugerilor în urma atacurilor aeriene israeliene asupra taberei de refugiaţi de la Jabaliya, avem serioase îngrijorări că acestea sunt atacuri disproporţionate care ar putea echivala cu crime de război”, scrie Înaltul Comisariat într-un mesaj pe X.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură la adresa opoziției. El consideră că membrii ei văd mereu probleme,...

Elena Udrea: Directorul ANP, Dan Halchin, împiedică mamele să meargă la copii și la familiile lor

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a făcut ieri o serie de acuzații grave la adresa șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dan Halchin,...

Care este încălțămintea masculină perfectă pentru un look de primăvară?

Încălțămintea este o parte integrantă a ținutelor pentru orice sezon. Te întrebi ce încălțăminte să porți în primăvara anului 2024, care modele promit să...
Ultima oră
Pe aceeași temă