9.1 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăSănătateSUA a dat undă verde la vaccinurile Pfizer și Moderna adaptate la...

SUA a dat undă verde la vaccinurile Pfizer și Moderna adaptate la ultimele variante Omicron

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat miercuri vaccinurile Pfizer și Moderna adaptate la ultimele variante Omicron.

FDA a autorizat vaccinul Moderna pentru cei cu vârsta de peste 18 ani și serul Pfizer pentru cei cu vârsta de peste 12 ani. Vaccinurile se vor administra la cel puțin două luni după seria de vaccinare primară sau după cel mai recent rapel.

Guvernul american a asigurat 105 milioane de doze de vaccinuri adaptate de la Pfizer și 66 de milioane de doze de vaccin bivalent de la Moderna pentru a evita cele mai grave efecte ale unei probabile creșteri a numărului de infecții pe măsură ce școlile se redeschid și oamenii petrec mai mult timp în case, notează Reuters.

Pfizer a declarat că doze pregătite pentru a fi livrate imediat și că poate livra până la 15 milioane de doze până la 9 septembrie.

SUA a aprobat vaccinurile pentru ultimele variante ale tulpinii Omicron a Covid, urmând să apară și recomandările pentru acestea

În iunie, FDA a cerut producătorilor de vaccinuri să adapteze vaccinurile la cele două subvariante responsabile de cea mai recentă creștere a infecțiilor la nivel mondial. Subvarianta BA.5 reprezintă peste 88% din infecțiile din SUA.

Producătorii de vaccinuri nu au finalizat testarea pe oameni a vaccinurilor adaptate la ultimele variante Omicron, astfel că FDA își bazează decizia pe datele privind siguranța și eficacitatea vaccinurilor originale, precum și pe studiile clinice efectuate pe rapelurile bivalente care utilizează subvarianta BA.1 Omicron.

Grupul consultativ pentru vaccinuri al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA urmează să se reunească joi pentru a face recomandări pentru utilizarea vaccinurilor adaptate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Parlamentul Ungariei a votat legea ce permite aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul Ungariei, dominat de formaţiunea premierului naţionalist Viktor Orban, a aprobat luni proiectul de lege care permite aderarea Finlandei la NATO odată ce aplicaţia...

UE condamnă Republica Srpska ce vrea să atace libertăţile fundamentale, în special ale mass-media

Uniunea Europeană(UE) a denunţat luni o serie de măsuri adoptate de autorităţile entităţii sârbe bosniace, Republica Srpska (RS), menite să reducă considerabil libertățile fundamentale,...

Un milion de plăți au fost efectuate în ultima lună prin cardurile de energie

Un milion de plăți au fost făcute prin cardurile de energie, în perioada 20 februarie – 27 martie 2023, în valoare totală de peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă