-0.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusStudiu - O piață din Wuhan, China originea probabilă a pandemiei de...

Studiu – O piață din Wuhan, China originea probabilă a pandemiei de COVID-19

Primul caz cunoscut de COVID-19 ar fi fost al unui vânzător dintr-o piață din Wuhan, China și nu al unui contabil care părea să nu aibă nicio legătură cu piața, dar al cărui caz a contribuit la speculații că virusul s-ar fi scurs dintr-un laborator, potrivit unui studiu american potrivit Reueters.

Originea pandemiei de covid-19

Originea COVID-19 rămâne un mister și o sursă majoră de tensiune între China și Statele Unite.

Un studiu comun al Chinei și al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) realizat anual acesta, aproape că a exclus teoria conform căreia COVID-19 ar fi provenit dintr-un laborator, spunând că cel mai probabil oamenii s-au infectat în mod natural, prin intermediul comerțului cu animale sălbatice.

O echipă de experți condusă de OMS împreună cu oameni de știință chinezi, au petrecut patru săptămâni în centrul orașului Wuhan și au declarat într-un raport comun, publicat în martie că virusul SARS-CoV-2 a fost probabil transmis de la lilieci la oameni printr-un alt animal, dar că au fost necesare cercetări suplimentare.

Contabilul, despre care se credea că este prima persoană infectată cu COVID-19, a raportat că primele sale simptome au apărut pe 16 decembrie, cu câteva zile mai târziu decât se știa inițial, conform lui Michael Worobey, șeful departamentului de ecologie și biologie evolutivă la Universitatea din Arizona.

Confuzia a fost cauzată de o problemă dentară pe care a avut-o pe 8 decembrie.

„Debutul simptomelor sale a venit după mai multe cazuri în rândul angajaților de la Huanan Market, piața din Wuhan. O femeie vânzătoare de fructe de mare de acolo a devenit cel mai timpuriu caz cunoscut, cu debutul bolii în 11 decembrie”, se arată în studiu.

Conform studiului, majoritatea cazurilor simptomatice timpurii au fost asociate acestei pieţe, în special secţiunii vestice unde erau ţinute în cuşti exemplare de câine enot, oferind dovezi solide ale unei origini a pandemiei în piaţa de animale vii.

OMS a propus luna trecută un nou grup de experți care să investigheze sursa coronavirusului.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:48

Mii de oameni au rămas înzăpeziți, în urma ninsorilor din Istanbul

Zborurile au fost suspendate pentru a doua zi pe aeroportul din Istanbul, iar mii de oameni au rămas înzăpeziți în urma ninsorilor abundente care...

Pfizer începe studiile clinice pentru un vaccin împotriva Omicron

Pfizer și BioNTech au început un studiu clinic pentru vaccinul lor specific Omicron. Companiile au făcut anunțul marți într-un comunicat de presă. Studiul va evalua...

Dosarul Belina. Pedepsele cerute de procurori în acest caz

Astăzi au avut loc ultimele audieri în dosarul Belina, la Tribunalul București, iar procurorii au cerut pedepse medii pentru toți inculpații. Principala vizată este...
Ultima oră
Pe aceeași temă