27.4 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăCoronavirusStudiu – Imunitatea dobândită natural împotriva COVID-19, mai puternică decât cea indusă...

Studiu – Imunitatea dobândită natural împotriva COVID-19, mai puternică decât cea indusă de vaccinuri

Persoanele nevaccinate care au contractat anterior COVID-19 au fost mai bine protejate împotriva variantei Delta decât cele care au fost doar vaccinate, arată un nou studiu publicat de o autoritate sanitară din SUA, potrivit Euronews.

În ciuda acestui fapt, „vaccinarea rămâne cea mai sigură strategie” împotriva bolii, au spus Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) atunci când au publicat datele.

De asemenea, a subliniat că contractarea bolii vă expune la complicații grave, în timp ce vaccinurile s-au dovedit a fi extrem de sigure și eficiente.

Studiul a fost realizat înainte ca dozele de rapel să fie disponibile pe scară largă și înainte de apariția variantei Omicron, care acum reprezintă mai mult de 99% din cazurile noi din SUA. Prin urmare, este posibil ca echilibrul să se fi schimbat în sensul ca vaccinarea să fie mai eficientă decât imunitatea după infecție.

Autoritățile sanitare au studiat cazuri în statele New York și California de la sfârșitul lunii mai până în noiembrie 2021. Varianta Delta a pus stăpânire SUA la sfârșitul lunii iunie.

Pe toată perioada analizată, persoanele cu cea mai mică protecție au fost de departe cele care nu fuseseră nici vaccinate, nici trecute prin boală.

Dar înainte de Delta, persoanele vaccinate care nu au contractat COVID-19 erau mai bine protejate decât persoanele nevaccinate care s-au îmbolnăvit deja.

După apariția Delta, raportul a fost inversat.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Erdogan vrea crearea unei comisii internaţionale pentru anchetarea circumstanţelor distrugerii barajului Hidrocentralei Kahovka

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, le-a propus omologilor săi din Ucraina şi Rusia, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin, crearea unei comisii internaţionale pentru anchetarea circumstanţelor...

NATO ia în calcul să ofere garanții de securitate Ucrainei

Alianța Atlanticului de Nord (NATO) a anunțat că analizează diverse opțiuni pentru a oferi garanții de securitate Ucrainei conduse de Volodimir Zelenski. Secretarul general...

Ce urmări și daune a avut seismul de marți cu epicentrul în județul Arad

Seismul de marți, care a avut epicentrul în județul Arad, a provocat daune substanțiale. Autoritățile locale au dat publicității joi o primă evaluare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă